Esports

El Club Egara cau per 1 a 3 amb el Club de Campo i es queda sense final

Tres dianes de Jose Basterra han resultat desisives per a l’eliminació d’un Egara que es queda sense EHL

El migcampista del Club Egara Gerard Clapés, en una acció ofensiva de la primera semifinal masculina / LLUÍS CLOTET

No hi haurà derbi terrassenc a la final. A la primera semifinal de la “final-four” pel títol de la lliga masculina d’aquest dissabte al Martí Colomer, el Club Egara ha quedat eliminat en caure per 1 gol a 3 davant del guanyador de la lliga regular, el Club de Campo madrileny. Tres gols del davanter basc Jose Basterra han donat el passi a la final al Club de Campo, campió també de la lliga regular.

Els egarencs tanquen d’aquesta manera la temporada i es queden sense poder anar a Europa la temporada vinent. Jose Basterra ha obert el marcador al minut 15 en el segon llançament de penal-córner dels homes que dirigeix Pablo Usoz. Marc Recasens ha perdonat un stroke, però ha empatat de penal al minut 59. Però quen quedaven només tres minuts i els “shoot-outs” començaven a ser una opció, Jose Basterra ha tornat a colpejar. Ha aprofitat un refús del porter Albert Pérez i ha establert l’1 a 2. Al penúltim minut, Basterra ha establert d’stroke l’1 a 3 definitiu.

Els jugadors que prepara Ramon Sala han sortit amb força. Al minut 3, el davanter Àlex Broto ha robat una bola a la línia de 22 i ha generat la primera ocasió de gol. Però els madrilenys han sabut mantenir-se molt segurs en tot moment. Al minut 5, Borja Lacalle ha disposat d’una bona rematada que se n’ha anat creuada. El Club de Campo ha generat perill fonamentalment en els cinc penals-córner que ha aconseguit generar. En el segon, al minut 15, Jose Basterra, el gran protagonista del matx, ha batut per primera vegada Albert Pérez.

Reacció terrassenca

Al segon acte, l’Egara ha intentat reaccionar. Els madrilenys s’han tancat i els homes de Ramon Sala han començat a generar més perill. Fruit de la seva insistència, Marc Recasens ha disposat d’un llançament d’stroke que hauria significat l’empat. El seu llançament, però, s’ha estavellat al pal dret de la porteria defensada per Rafael Álvarez. Abans d’arribar al descans, els madrilenys han estirat les seves línies i han disposat de dos penals més.

El capità del Club Egara, Pep Novell, en una acció amb Rafael Vilallonga / LLUÍS CLOTET

A la represa, la semifinal s’ha calmat una mica. Als de Pablo Usoz, el resultat ja els anava bé i l’Egara no acabava de tenir la confiança necessària en atac. Ambdós conjunts mantenien, però, intactes les seves opcions. Al primer minut, una gran recepció de flick de Lluís Mercadé ha acabat amb una rematada massa creuada.  Fins al minut 40 no ha arribat el primer penal-córner per al Club Egara, en el qual ha perdonat Pere Amat.

Ja al darrer període, Marc Recasens s’ha tret l’espina de l’errada a l’stroke i ha empatat el partit amb una gran rematada rasa. Avançaven els minuts i el partit semblava encaminar-se cap als “shoot-outs”. Llavors, quan faltaven només tres minuts, de nou Basterra ha establert l’1 a 2 en aprofitar un refús d’Albert Pérez. Marc Recasens ha vist la targeta groga per protestar i l’Egara ha intentat empatar jugant amb deu, tot i que gairebé no ha tingut opcions.

Al minut 69, Basterra ha completat el “hat-trick” en batre Albert Pérez per l’escaire en un clar stroke. Ha acabat l’Egara amb el tercer penal a favor, que ha refusat llançar. Al final, 1 a 3 per a un Club de Campo que sense fer un gran partit ha sabut ser més eficaç i jugarà diumenge a les 16.30 hores la gran final de la lliga masculina d’enguany.

“El resultat no reflecteix el que ha passat”

Ramon Sala, entrenador de l’equip terrassenc, ha manifestat al final del matx que quan hem empatat faltant uns set o vuit minuts, ha sigut un punt de justícia esportiva pel que estava passant en el camp i ells estaven còmodes amb l’1 a 0 i havíem de seguir amb la mateixa proposta, amb una previsió perquè les contres són una de les seves armes”.

El tècnic de l’Egara ha comentat que “estava clar que el partit no havia de ser molt obert, ells tenen jugadors que saben córrer i ha faltat saber aprofitar més les arribades a les àrees”.
L’entrenador egarenc ha declarat que “estic content per com ha jugat el meu equip i el 3 a 1 no reflecteix el que ha passat en el terreny de joc i estic molt satisfet i orgullós del seu partit”.
Sala ha dit també que “l’equip ha estat on havia d’estar, entre els quatre primers i durant la temporada hem fet un aprenentatge i ens hem fet més forts, i per això avui hem plantejat un partit com aquest i ha afegit que “aquest partit el podíem haver guanyat i em sap greu pels jugadors i són cops durs i els hem de saber encaixar i l’equip ha sabut fer-ho”.

To Top