Esports

Arriba a Terrassa l’espectacle del futbol americà

Els Barcelona Dragons debuten a l’Estadi Olímpic contra els Helvetics Guards

Ahir es treballava en la preparació del terreny de joc de l’Estadi Olímpic per al partit de futbol americà / Alberto Tallón

El futbol americà professional arriba aquest dissabte a Terrassa. I ho fa de la mà dels Barcelona Dragons, la franquícia catalana que competeix a la lliga europea que arrenca aquest cap de setmana amb la participació de 17 equips. Els Dragons, que fins ara havien jugat a Reus, s’han traslladat enguany a Terrassa amb l’objectiu d’augmentar el seu impacte i incrementar de forma notable el nombre d’espectadors en una ubicació més propera a Barcelona, l’àrea on es considera que el volum potencial de seguidors pot ser més notable. Els Helvetic Guards suïssos seran el primer rival d’aquest històric partit que situarà Terrassa com a epicentre del futbol americà a Espanya. Un matx que començarà a les 19 hores.

“El nostre objectiu inicial és aconseguir que uns 2.000 o 2.500 espectadors vinguin al primer partit”, ha manifestat el general mànager de la franquícia, Bart Iaccarino. “Volem continuar creixent en els següents partits. Estem treballant molt a l’àrea de Terrassa i altres ciutats properes per captar els fans. Estem parlant d’una ciutat molt ben comunicada, amb una estació de tren al costat de l’estadi i totes les facilitats per acollir els nostres seguidors.”

La jornada esportiva es veurà completada per les activitats lúdiques que es faran al voltant de l’Estadi Olímpic abans del partit. A partir de les 14 hores, s’ha previst música amb DJ, inflables, foodtrucks i altres activitats. Els preus de les entrades oscil·laran entre els 9 euros al gol nord i els 49 a tribuna alta. Els menors entre 4 i 14 anys pagaran 5 euros i els joves entre 15 i 18 el 50 per cent del preu estipulat.

Repetir semifinals

Aquesta serà la tercera temporada dels actuals Barcelona Dragons a la lliga europea de futbol americà, en la qual l’any passat van disputar les semifinals després de ser primers de la seva conferència. La competició ha crescut i aquesta temporada compta amb un total de 17 equips de nou països diferents dividits en tres conferències. Primer es juga una fase regular en cada un d’aquests grups que donen els equips que competeixen posteriorment en els “play-off”. Els rivals dels Dragons a la seva conferència són aquests: Milano Seamen, Raiders Tirol, Munic Ravens, Helvetic Guards i Stuttgart Surge. Els Dragons també s’enfrontaran als Paris Musketeers dues vegades, equip que no forma part de la conferència, però amb el qual es completa el calendari. Després de l’estrena a Terrassa d’aquest cap de setmana, els Dragons no tornaran a jugar a l’Estadi Olímpic fins al 24 de juny, amb motiu de la visita dels Munic Ravens. Ahir es treballava a contrarellotge al recinte esportiu per tenir-ho tot a punt en aquesta estrena. Cal recordar que la plantilla té la seva base d’operacions a Salou, on entrena i resideix. A Terrassa només es trasllada per a disputar els partits.

“La lliga europea està creixent molt”, manifesta el president institucional dels Dragons, Carlos Alonso. “A Espanya, el futbol americà està en fase d’expansió. Nosaltres vam néixer amb dos objectius: un era portar el primer jugador espanyol a la NFL, cosa força complicada, i l’altre que el futbol americà espanyol sigui reconegut a Europa. Penso que estem en un bon camí.”
Malgrat que a la plantilla, formada per 54 jugadors, 4 dels quals són nord-americans i cinc europeus, s’han produït canvis respecte a l’any passat, l’entrenador, Gabriel Sánchez, es mostra ambiciós. “L’objectiu a llarg termini és consolidar el grup i no canviar cada any”, comenta. “Hem de crear una identitat, formar un equip. Ningú és indispensable, ningú pot estar per sobre del grup. I hem de guanyar jugant bé, no volem guanyar a qualsevol preu.”

Carlos Guillén, jugador dels Barcelona Dragons que vivia a Terrassa fins fa tres anys, creu que l’equip té potencial per estar entre els millors. “S’ha construït un gran equip i els que pensen que no arribarem al ‘play-off’ penso que s’equivoquen”, diu.

Cal recordar que a la plantilla hi ha tres jugadors de Terrassa aquesta temporada: Mamadou Ka Thiobane, Sebastian Bowen i Mario Ruiz. Jordi Torrededia, jugador dels Dragons, creu que es veurà un gran espectacle. “Convido a tothom a què vingui a l’Estadi Olímpic a veure l’ambient que es respira en un partit dels Barcelona Dragons.”

To Top