Esports

Teresa Pons fa doblet al Mundial d’Eivissa

La triatleta terrassenca, de 48 anys, s’ha penjat dues medalles en la categoria màster al Campionat del Món de multisport: or en duatló cros i bronze en triatló cros

L’illa d’Eivissa va acollir el Campionat del Món multisport, una competició que va reunir més de 4.000 esportistes de 62 nacionalitats diferents, que van competir en les diverses modalitats del duatló, aquatló i triatló, entre d’altres. La terrassenca Teresa Pons Munill (48 anys) va tenir una actuació molt destacada, penjant-se la medalla d’or en el duatló cros i la de bronze en el triatló cros. En ambdues disciplines, a més, es va proclamar guanyadora dins del seu grup d’edat, el de 45 a 49 anys. Va disputar ambdues proves a la localitat eivissenca de Sant Antoni de Portmany.

Es tracta de la primera presència mundialista de Pons, que havia participat en els darrers anys en diferents Campionats d’Europa. Al Mundial d’Eivissa, la terrassenca es va imposar en la categoria màster de la prova de duatló cros amb un temps de 2’02”14. Va completar els sis primers quilòmetres de cursa a peu en un temps de 28’09” i va emprar 1.18’30” per completar els 21 quilòmetres en bicicleta de muntanya (BTT). Va acabar la seva participació amb un registre de 13’37” en els tres quilòmetres finals de cursa a peu. Van completar el podi l’espanyola Maje Sánchez (2.02’42”) i la britànica Kim Baptista (2.05’58”).

La segona medalla

Pel que fa al triatló cros, que no és la seva especialitat, Teresa Pons va quallar també una magnífica actuació. Va acabar primera de la seva franja d’edat i es va penjar la medalla de bronze en la general de la categoria màster. Va completar la prova amb un registre final de 2.11’44”, només superada per la suïssa Carole Perrot (2.05’30”) i la neerlandesa Maud Golsteyn (2.07’14”). Les participants van haver de completar 1.000 metres de natació, 21 de bicicleta i 6 quilòmetres finals de cursa a peu. En l’apartat de la natació, la terrassenca va establir un temps de 17’25”, en la cursa en bicicleta 1.19’07” i en la cursa a peu 30’53”.

“He acabat molt satisfeta amb les medalles. Guanyar en la teva categoria ja és tot un èxit, però ser la millor de la categoria màster fa especial il·lusió”, explica.

Una dècada fent duatlons i triatlons

No s’hi havia dedicat mai fins llavors. Va ser fa deu anys que la terrassenca Teresa Pons es va iniciar en el món del triatló. Ja com a esportista màster, ha pres part en diferents competicions catalanes, europees i mundials. “Córrer i fer curses de BTT és el que més m’agrada. Nedar no és el meu fort, però em defenso”, explica Pons, que el 3 de juny disputarà un exigent triatló a la localitat de Sant Antoni de Calonge.

To Top