Esports

El San Cristóbal, davant el segon obstacle cap a l’ascens

Els parroquials juguen contra el Sant Andreu el partit d’anada de la segona ronda del “play-off”

El San Cristóbal vol obtenir una bona renda en aquest primer partit / Lluís Clotet

Després d’eliminar el CE l’Hospitalet a la primera eliminatòria del “play-off” d’ascens a Segona Federació, el San Cristóbal inicia aquest diumenge (12 hores) al camp municipal de Ca n’Anglada la segona ronda d’aquesta promoció contra una UE Sant Andreu que va finalitzar en el segon lloc a la lliga i que va superar el Peralada a la ronda inicial. Aquest subcampionat dona els quadribarrats l’avantatge de jugar el segon partit a casa seva i, sobretot, de guanyar l’enfrontament en el cas que existeixi un empat al final d’una hipotètica pròrroga. El guanyador d’aquest enfrontament afrontarà una tercera i definitiva eliminatòria en la qual els emparellaments seran per sorteig pur contra un dels representants de la resta de grups de Tercera Divisió.

“Els favorits són ells”, diu el tècnic parroquial, Dani Andreu, que aquesta setmana tindrà tota la plantilla a la seva disposició, amb la tornada de Yeray després de complir un partit de sanció. “Van ser segons a la lliga i no els vam poder guanyar en cap dels dos partits que vam jugar contra ells. És un rival molt dur”, comenta el tècnic parroquial en relació amb un rival que ha estat l’últim equip que ha guanyat a Ca n’Anglada (1-2). Després d’aquell partit, els egarencs han sumat cinc victòries seguides com a locals.

La força de Ca n’Anglada

“Si tenim algun avantatge sobre ells és en aquest primer partit”, comenta Dani Andreu. “Ells tenen el segon partit a casa i ens guanyarien en cas d’empat. Però al nostre camp som molt forts i ho hem d’aprofitar. Si repetim el mateix ambient que el diumenge passat serem més perillosos. Gràcies al nostre públic vam poder superar l’eliminatòria contra l’Hospitalet.”
En tot cas, Dani Andreu considera que aquest primer partit no decidirà la promoció. “El nostre objectiu és anar al camp del Sant Andreu amb avantatge. Hem d’intentar mantenir la il·lusió de cara a la tornada, guanyar encara que sigui per un gol de diferència.”

L’entrenador del San Cristóbal recorda que el Sant Andreu és un equip que “domina les àrees” i que disposa de “jugadors diferencials” que poden ser decisius. “És una plantilla feta per pujar de categoria.”

En tot cas, al voltant del San Cristóbal creix l’optimisme i l’ambició. I ja són molts els qui parlen de l’ascens sense complexos. “M’agrada veure la gent feliç i amb aquest optimisme”, comenta Dani Andreu. “Els resultats són els que generen aquesta sensació. Estem en un bon moment i és lògic que creixi l’ambició. Però farem bé de centrar-nos només en el pròxim partit. És el millor que podem fer ara.”

Xevi Molist, entrenador de la UE Sant Andreu / Nebridi Aróztegui

Molist destaca el valor col·lectiu dels egarencs

La UE Sant Andreu fa vuit anys que milita a Tercera Divisió. En aquest període, ha estat un equip habitual als “play-off” d’ascens, en els quals no ha trobat el camí de tornada a la categoria superior. Enguany, després de finalitzar en la segona posició a la lliga regular, torna a ser un dels equips favorits per pujar a Segona Federació. “Esperem que aquest sigui l’any de l’ascens”, diu el seu tècnic, l’exentrenador del Terrassa FC Xevi Molist. “Hi ha rivals molt potents en el camí. Haurem de fer-ho molt bé per pujar.”

Molist no és l’únic membre del Sant Andreu amb passat en el Terrassa FC. De fet, sis jugadors de la seva plantilla han passat pel club egarenc: Sergio Castillo, Genís Blasco, Carlos Guzmán, Jorge Carreón, Josu Rodríguez i Sergi Arranz.

“El San Cristóbal té individualitats de molt nivell, però la seva millor virtut és el col·lectiu. Tots treballen de forma admirable”, comenta Molist sobre el rival en aquesta eliminatòria “El partit del diumenge és només la primera part de l’eliminatòria. I l’objectiu és aconseguir el millor resultat possible. Espero un enfrontament molt igualat que es decidirà per petits detalls. El resultat de l’anada no crec que sigui definitiu, tot estarà obert de cara a la tornada.”

El conjunt barceloní afrontarà aquest enfrontament amb les baixes de Fassani i Albertito, sancionats aquesta setmana amb 4 i 2 partits, respectivament, pels incidents que es van produir en el partit de lliga contra l’Europa. Una decisió que arriba setmanes després d’aquell partit i que ha estat molt criticada des del Sant Andreu. “Són dos jugadors importants. Però les adversitats es converteixen en oportunitats per altres jugadors”, comenta el tècnic.

El Sant Andreu va mantenir un destacat duel amb l’Europa pel títol i l’ascens directe. El conjunt del Narcís Sala va finalitzar segon després d’encadenar sis jornades consecutives sense guanyar, amb un balanç de cinc empats i una derrota. Però a la seva estrena en el “play-off”, va superar en els dos partits el Peralada. A la lliga, els enfrontaments entre Sant Andreu i San Cristóbal es van resoldre amb un empat sense gols al Narcís Sala i un 1-2 a Ca n’Anglada.

Una altra gran jornada per l’afició parroquial / Nebridi Aróztegui

Exigència

Malgrat que el seu equip pugui ser assenyalat com a favorit en aquesta eliminatòria, Molist adverteix del potencial del San Cristóbal. “Mereixen estar en la promoció perquè s’ho han guanyat fent una gran temporada. Estic segur que serà un enfrontament molt igualat.” I posa com a exemple el matx contra l’Hospitalet. “Van fer dos partits molt bons. És un equip que sap al que juga, que té clar el seu pla amb jugadors molt solidaris.”

El tècnic del conjunt barceloní reconeix que la dificultat encara és més gran quan el partit es disputa a Ca n’Anglada. “Al seu camp és molt difícil guanyar. Les seves dimensions d’amplada són gairebé com les del nostre camp, però és una mica més curt. Passen coses molt ràpid i has d’estar molt atent en tot moment. Un exemple molt clar és el partit contra l’Hospitalet. En tot cas, hem de fer el nostre joc, modificant alguna cosa, però sent fidels a la nostra idea que hem aplicat durant tota la temporada.”

To Top