Esports

El San Cristóbal inicia el camí de l’ascens

El conjunt parroquial vol deixar l’eliminatòria oberta de cara a la tornada a Ca n’Anglada

Óscar Sierra, a la dreta, celebra un gol amb Cucu. El capità diu que l’equip està capacitat per assolir l’ascens / Lluís Clotet

Per segona temporada consecutiva, el CP San Cristóbal disputa el “play-off” d’ascens a Segona Federació. Amb un format diferent, però amb la mateixa ambició que en el primer any, els de Ca n’Anglada tenen el CE l’Hospitalet com a rival a la primera eliminatòria. El partit d’anada de la primera eliminatòria es disputarà aquest diumenge a les 12 hores. El conjunt de Dani Andreu, tercer a la lliga, s’enfronta el quart en un duel entre els dos millors equips de la segona volta. La tornada serà el 7 de maig a les 12 hores al camp de Ca n’Anglada. L’any passat, el San Cristóbal va caure eliminat a la primera ronda davant el Girona “B” a partit únic.

“El nostre objectiu és sortir vius d’aquest partit d’anada i deixar l’eliminatòria oberta per la tornada al nostre camp”, diu l’entrenador del San Cristóbal amb relació a l’objectiu immediat que es marca el seu equip. “Jo no descarto res. Som un equip molt competitiu i segur que lluitarem per l’ascens, encara que sabem la dificultat.”

Els parroquials viatgen amb la baixa del davanter Sanku, sancionat amb un partit per la seva expulsió en el darrer partit de lliga. El tècnic té els dubtes de Montoro i Juan Carlos, que arrosseguen molèsties físiques.

“Som ambiciosos. Però coneixem el potencial del nostre rival”, comenta Dani Andreu. “Els dos equips arribem en molt bon estat de forma, segur que veiem una gran eliminatòria.”
Aquesta temporada ha canviat el format del “play-off”, amb eliminatòries a doble partit. L’equip més ben classificat a la lliga juga la tornada a casa i guanya en cas d’empat ja que en les dues primeres rondes no hi ha penals per desempatar. Les dues primeres eliminatòries es juguen entre els quatre classificats de la mateixa territorial i la tercera ja a sorteig pur contra un equip d’un altre grup.

A més de ser els dos millors equips de la segona volta, l’Hospitalet i el San Cristóbal han destacat al llarg del campionat per virtuts diferents. Mentre que el conjunt parroquial ha estat el menys golejat del campionat, el seu rival ha finalitzat la lliga com el màxim realitzador. “Els números són importants”, diu Dani Andreu. “Ells tenen jugadors molt desequilibrants en atac i les seves xifres indiquen el seu potencial en atac. Nosaltres treballem molt bé en defensa, som un equip molt solidari.”

Ambició a la plantilla

Entre els jugadors del San Cristóbal, l’ambició també és màxima. “Arribem molt bé al ‘play-off’. Físicament, l’equip està molt fort i mentalment encara més”, diu el capità, Óscar Sierra. “Estem preparats per lluitar per l’ascens, és ara el nostre objectiu, volem més. Sabem que el camí és llarg, però penso que podem fer-ho. En aquest partit d’anada és important treure un bon resultat.”
Sierra, que als 41 anys ha completat una gran temporada, diu que no pensa encara en la retirada. I també creu que el San Cristóbal pot ser viable a Segona Federació. “El club pot competir i mantenir-se en aquesta categoria. I seria molt maco un derbi amb el Terrassa. M’encantaria.”

Sierra, que també ha defensat els colors del CE l’Hospitalet, diu que l’eliminatòria serà molt exigent. “Nosaltres som un equip humil. Ells, per pressupost i qualitat de la seva plantilla, són els favorits. Però a ambició no ens guanyaran.” Pensa que jugar una eliminatòria a dos partits fa que el plantejament sigui diferent del de l’any passat, que es disputava a partit únic. “Tenim l’avantatge de jugar la tornada a casa i en cas d’empat també guanyem. No és un avantatge definitiu, però ens pot ajudar.”

Sierra diu que la temporada que ha fet el San Cristóbal ha estat “increïble” malgrat el greu inconvenient que va superar amb el canvi d’entrenador a principi de l’exercici. “Tots pensàvem que ens podria afectar. Però no ha estat així. Pocs podien pronosticar que faríem el segon ‘play-off’ seguit i aquí estem. L’entrenador ha estat llest i ha apostat per una continuïtat en el treball que ens ha portat fins aquí.”

Per altra banda, el San Cristóbal ja ha posat a la venda les entrades anticipades pel partit de tornada. Els socis pagaran 5 euros per un paquet de dues entrades. Hi haurà entrades individuals a 5 euros per a familiars del futbol base, socis de l’Hospitalet, empadronats a Terrassa i socis d’entitats de Terrassa. Per a la resta, les localitats seran a 10 euros. Els preus es mantindran diumenge.

To Top