L’Atlètic Terrassa perd 0-3 amb el Racing Bruxelles i es queda sense el bronze

Tres gols de penal-córner de l’internacional belga Tanguy Cosyns han resultat definitius

Pepe Cunill, a l'esquerra, intenta aturar una acció ofensiva del conjunt de Brussel·les / EHL

L’enorme esforç que va haver de fer diumenge en el duel de semifinals d’aquesta quinzena edició de l’Euro Hockey League li ha passat factura aquest dilluns a l’Atlètic, que no ha pogut oposar resistència davant d’un Royal Racing Club Bruxelles que l’ha superat per un clar marcador de 0 gols a 3 gràcies a tres dianes de penal-córner de l’internacional belga Tanguy Cosyns.

Tot i la quarta posició final, l’equip que entrena Xero Gasol ha quallat una gran EHL, assolint una victòria davant del Gantoise belga als quarts de final per “shoot-outs” i donant la cara en tot moment a les semifinals davant del Rot Weiss Köln alemany, que només va poder superar els de Can Salas a la tanda de “shoot-outs”. L’objectiu d’aquest Dilluns de Pasqua era penjar-se la medalla de bronze, però no ha pogut ser.

A la ja coneguda absència de Marc Vizcaino, l’Atlètic ha afegit de cara a aquest darrer partit la de Roger Figa, que es va lesionar a la mà durant el duel de semifinals i no ha pogut jugar.

El primer període ha estat un contemplatiu intercanvi d’intents d’arribada a l’àrea rival. El jugador del Royal Bruxelles Achille de Chaffoy ha disposat de l’oportunitat més clara per als homes que entrena Xavier de Greve, un tècnic que va guanyar l’EHL amb els Waterloo Ducks la temporada 2018-2019. Xavi Barutel ha evitat el gol. Al minut 12, Quim Malgosa ho ha intentat en una internada a l’àrea. Ha assistit Barutel, que no ha arribat a la rematada. I quan faltaven dos minuts per tancar el primer quart, De Chaffoy ha obligat Marc Calzada a intervenir.

Pau Cunill, donant instruccions als seus companys / EHL

Els belgues, que guanyaven per 4 a 1 davant del Rot Weiss Köln en el duel de semifinals i van acabar perdent per “shoot-outs”, han disposat de major possessió i han mogut millor la bola al segon acte. Al minut 22, Samuel Malherbe ha tornat a exigir Marc Calzada. Quan faltaven tres minuts per arribar al descans, el porter de l’Atlètic ha refusat un bon llançament del capità Victor Wegnez i Pol Cabré-Verdiell ha rebutjat definitivament la bola. En el següent atac ha arribat el primer penal per als de Can Salas. Pepe Cunill ha estavellat un gran llançament al travesser en l’ocasió més clara de tota la primera meitat. A diferència dels dos duels anteriors, l’Atlètic no ha pogut, però, posar-se per davant en el marcador.

Al minut 29, Xavi Barutel ha evitat que marquessin els vigents campions de la lliga belga en el primer dels tres penals que han encadenat abans del descans. Justament en el tercer, l’especialista Tanguy Cosyns ha enviat la bola a l’escaire dret de la porteria defensada per Marc Calzada i ha establert el 0 a 1 amb el qual s’ha arribat al descans.

Sense reacció

S’esperava una reacció dels de Xero Gasol en els dos darrers períodes, però no ha arribat. Ans al contrari, el conjunt de Brussel·les ha continuat insistint en atac i al minut 32, Cosyns ha fet el 0 a 2 en un llançament a mitja alçada que ha entrat per la part central de la porteria de l’Atlètic. Calzada no ha vist la bola i no ha pogut fer res per evitar el gol. Al minut 36, Pau Cunill ha tret sota pals amb el peu una bola que entrava. Ningú no s’ha adonat de l’acció i el que era un stroke claríssim no s’ha xiulat.

Els belgues s’anaven creixent per minuts. Tot i anar guanyant de manera còmoda, s’han mostrat més ofensius que mai. A l’Atlètic li faltava la bola i no es trobava gens còmode sobre el camp. Quan faltaven set segons per tancar el tercer període, Pol Fité ha intentat retallar distàncies, però el porter Jérémy Gucassoff ha evitat el gol.

A l’inici del darrer quart, Tanguy Cosyns ha establert de penal-córner el 0 a 3 definitiu en una acció calcada a la del segon gol. El conjunt de Brussel·les ha transformat tres dels seus cinc llançaments de penal, mentre que l’Atlètic en duia només un. En els darrers minuts de partit, els belgues han continuat amb la seva pressió alta. S’han acabat defensant amb bola davant d’un Atlètic incapaç de reaccionar. Semblava més a prop el 0 a 4 que l’1 a 3.

Els de Gasol han disposat de tres penals consecutius en el penúltim minut, però Pau Cunill no els ha aprofitat per marcar el gol de l’honor i el 0 a 3 ha esdevingut ja definitiu, deixant els de Can Salas sense la medalla de bronze.

El Bloemendaal aixeca el seu sisè trofeu

Els integrants del Bloemendaal, celebrant el seu sisè títol de l’Euro Hockey League, el tercer consecutiu / EHL

El Bloemendaal neerlandès és el claríssim dominar de l’Euro Hockey League. Aquest dilluns s’ha imposat a la final per 1 gol a 0 davant del Rot Weiss Köln alemany, botxí de l’Atlètic en semifinals, i ha aconseguit així el seu tercer títol consecutiu en aquesta competició, curiosament tots tres al Wagener Stadium d’Amstelveen. L’HC Bloemendaal, que té com a segon entrenador el terrassenc Santi Freixa, s’ha imposat per 1 a 0 davant del Rot Weiss Köln gràcies a un gol de penal-córner de Teun Beins al minut 21 de joc.

L’any 2021, els neerlandesos es van imposar per 5 a 2 a l’Atlètic en una edició que es va jugar en un format reduit a causa de la pandèmia de la Covid. L’any passat, els homes que entrena Rick Mathijssen es van imposar per un clar 4 a 0 al Rot Weiss Köln. Neerlandesos i alemanys van repetir ahir la final de la passada afició.