Doblet de les seleccions catalanes a l’Autonòmic sub-16 de hockey

La selecció masculina va batre Madrid per 5 gols a 1 i la femenina es va desfer de Cantàbria per 5 a 3

Els integrants de les seleccions catalanes sub-16, que es van penjar l'or al Pla del Bon Aire /FCH

Es van complir els pronòstics i les seleccions catalanes sub-16 van revalidar al Pla del Bon Aire els seus títols de campiones d’Espanya autonòmiques de la categoria sub-16. El combinat masculí que entrena Oriol Torras es va imposar a la final per 5 gols a 1 a Madrid, mentre les noies que prepara Sílvia Bonastre van derrotar per 5 a 3 Cantàbria.

La selecció masculina va mostrar-se molt superior durant els quatre dies de competició. Van guanyar amb solvència els quatre partits de la primera fase, amb un balanç de 32 gols a favor i només un en contra. En semifinals, Catalunya es va imposar València per 6 a 3.

A la final, Guillermo Umbert i Eduard Marquès de penal-córner van establir el 2 a 0. Darío Montero va retallar distàncies abans del descans, però a la represa, Senen Escamilla de penal, Enrique Fanlo i Octavi Pons van tancar la final fins al 5 a 1 definitiu. La tercera posició va ser per a Andalusia, que va batre per 1 a 0 València.

El jugador del Polo Guillermo Umbert va ser escollit millor jugador. El millor porter va ser Max Costa, del Club Egara, mentre que els màxims golejadors van ser Octavi Pons, de l’Atlètic i Marcos Lake.

Fins a 14 dels 18 jugadors convocats són terrassencs. Es tracta de Quim Coral, Marc Martín, Octavi Pons, Eduard Marquès, Cesc Bosch i Pol Agell (Atlètic); el porter Max Costa, Jan Trujillo, Jan Canal, Senen Escamilla, Àlex Bretcha i Enric Morros (Club Egara); Carlos Bultà i Biel Calonge (CD Terrassa). Els quatre jugadors restants són el porter Mario Vallés i Aleix Bosch (Júnior), així com Enrique Fanlo i Guillermo Umbert (Polo).

Categoria femenina

Pel que fa a la categoria femenina, les noies que entrena Sílvia Bonastre van guanyar els quatre partits de la primera fase, amb 36 gols a favor i només 2 en contra. En semifinals, Catalunya va golejar Madrid per 5 a 0. A la final, Catalunya es va imposar Cantàbria per 5 gols a 3. Clàudia Escudero va obrir el marcador al minut 8 de penal-córner. Bruna Bou va fer el 2 a 0 al minut 13. Celia Arroyo, autora dels tres gols càntabres, va empatar abans del descans. A la represa, Júlia Escudero va fer el 3 a 2 de penal. Arroyo va establir el 3 a 3. Als 12 minuts finals, les catalanes van sentenciar la final gràcies a un gol de jugada de Franca Ferraro i a un de penal de Júlia Viñas.

La jugadora de l’Atlètic Anna Marquès va ser escollida com la millor del torneig. La càntabra Celia Arroyo va ser la màxima golejadora i Carlota Álvarez la millor portera.

Un total de 10 de les 18 jugadores convocades amb el combinat femení són terrassenques. Es tracta de Júlia Escudero, Júlia Viñas, Nonna Corominas, Clàudia Escudero, Anna Marquès i Laura Rovira (Atlètic); i Jana Bogunyà, Belén Nart, Paula Aurell i Anna Borràs (Club Egara). les vuit jugadores restants són: Mireia Gifrà, Franca Ferraro, Maria Vidal i Carlota Duran (Júnior); Blanca González i Cristina Maristany (Polo) i Camila Grisola (FC Barcelona).