Esports

Jadir Cirera “Mai hauria imaginat que jugaria al Camp Nou”

Jadir Cirera, a la dreta, en una acció del partit final de la competició

El jugador egarenc de l’Aniquiladores va ser un dels protagonistes de la final de la Kings League que es va disputar el diumenge al Camp Nou. Una experiència que mai oblidarà. Aniquiladores va perdre la final contra El Barrio per un resultat de 3 a 0. Aquesta innovadora competició creada per Gerard Piqué i Ibai Llanos va reunir més de 90.000 espectadors a l’estadi del Barça en la seva darrera jornada i va ser seguida per 2,2 milions de persones per Twitch.

Jadir Cirera, de 26 anys, va disputar la segona part de la final. Al llarg de la seva trajectòria com a futbolista ha jugat en els equips inferiors del Mercantil, CN Terrassa i Sabadell. Va passar després pels filials de Sabadell i Terrassa FC, per fitxar posteriorment pel Gavà. Abans d’aquesta Kings League feia tres anys que havia deixat de jugar. Amb l’Aniquiladores es va classificar per la “Final Four” de la Kings League després de superar a la ronda de quarts de final el conjunt del Porcinos a la tanda de penals. Aquest diumenge, en les semifinals, el seu equip va superar Los Troncos també als penals.

Ja es creu que ha jugat al Camp Nou davant 92.000 persones? Encara no ho he paït del tot. Va ser una experiència increïble. Pensi que per tots els que hi érem allà pensar a jugar al Camp Nou era un impossible. I ho vam fer davant 92.000 persones. Quan vam arribar, em preguntava què feia allà. Era com si tot allò no tingués sentit.

Aquesta jornada de diumenge era el premi important del torneig. El partit de més nervis per a tots els equips va ser el de quarts de final. Perquè quedar-te a les portes de la “Final Four” era molt dur. El premi va ser jugar al Camp Nou, entrenar el dia abans a la Ciutat Esportiva del Barça i la concentració a l’Hotel Hilton. Una experiència increïble.

L’arribada dels equips al Camp Nou va ser espectacular, amb milers de seguidors esperant a l’exterior de l’estadi. Què pensava? Doncs que per a uns futbolistes amateurs com nosaltres allò era brutal. Només havia vist una cosa semblant en els grans partits de la Champions. I allà hi érem nosaltres, amb la gent amb bengales, bufandes dels equips i un ambient espectacular. No tinc paraules.

S’explica l’èxit que ha tingut aquesta competició? És una suma de factors. En primer lloc, els presidents dels equips són persones que arrosseguen molta gent. I això ja és una garantia. I el joc és divertit, perquè introdueix molts factors que el fan imprevisible amb el tema de les cartes. Hi ha molta gent que s’avorreix amb el futbol tradicional i aquí han trobat una sèrie d’al·licients. Penso que en tres anys, el nivell dels jugadors augmentarà, evolucionarà més el joc i els escenaris també seran millors. Nosaltres hem estat part d’un assaig i segur que en el futur tot serà encara millor.

Li agradaria repetir l’experiència en el pròxim torneig? Sí, clar. Ara s’obre el període del mercat de fitxatges i cal veure si interesses a algun equip. A mi m’agradaria repetir.

En un espectacle on els presidents són la gran atracció, els jugadors tenen un paper secundari? No, perquè els jugadors són els que donen l’espectacle. Els presidents tenen el seu paper, que és molt important, però els futbolistes també participen de tot, interactuen amb el públic a les xarxes socials i ajuden a encendre el foc de la lliga. El Camp Nou va arribar a corejar el nom d’alguns jugadors, això demostra que no som els últims de la fila. Entenc que som la part més important d’aquest espectacle que ha estat la Kings League.

To Top