Esports

“Tindrem un dels millors estadis de futbol americà”

El General Mànager dels Barcelona Dragons diu que tothom sortirà beneficiat amb l’acord

Un partit dels Barcelona Dragons la darrera temporada a Reus / Barcelona Dragons

Els Barcelona Dragons ja treballen per establir la seva base d’operacions a Terrassa, on disputaran els seus partits com a locals a la pròxima temporada de la lliga europea de futbol americà. La franquícia jugava fins ara a Reus, però buscava una seu més propera a Barcelona per potenciar l’impacte de la seva activitat pel que fa a públic. La proximitat a Barcelona i el nombre d’habitants de la comarca juguen a favor seu en aquesta direcció.

“Volíem disposar d’un camp amb el qual poguessin arribar a més persones”, explica el General Mànager de l’equip. Bart Iaccarno. “Reus era un lloc perfecte, però està a una hora i mitja de Barcelona i a la gent li costava baixar. Més del 70 per cent dels nostres usuaris eren de Barcelona i vam començar a buscar un indret més proper. I Terrassa era una alternativa excel·lent. L’Estadi Olímpic és espectacular, és nou, té l’estació de tren a 600 metres i ens ofereix unes condicions immillorables.”

Reunió ajornada

Malgrat que el passat divendres els Dragons van anunciar l’acord per traslladar-se a Terrassa, l’Ajuntament encara no s’ha pronunciat al respecte, explicant que el conveni signat amb el Terrassa FC ha de ser validat per l’administració municipal, que és qui té la propietat de la instal·lació. Ahir estava prevista una reunió entre totes les parts implicades, que finalment va ser ajornada, ja que els responsables del servei d’esports van demanar més informació sobre les característiques de l’acord.

“Al mes de novembre ens vam posar en contacte amb l’Ajuntament i ens van dir que havíem de contactar amb el club, cosa que vam fer. Per això m’ha sorprès tot el que ha passat després”, explica Iaccarino. “Segur que es resoldrà aquest tema. És normal que l’Ajuntament vulgui saber qui arriba a casa seva.”

Bart Iaccarino avalua els avantatges que els Dragons tindran a Terrassa. “Entre Sabadell i Terrassa estem parlant de gairebé mig milió de persones. I amb Barcelona a 40 minuts de tren, arribem a un milió i mig de persones que estan en un radi de 40 quilòmetres. I l’Estadi Olímpic estarà al nivell dels millors recintes de la competició. A més, tot l’espai al voltant ens dona la possibilitat de fer la festa prèvia que porta cada partit. És tot molt americà, no és només un partit de dues hores, sinó un gran espectacle.”

L’Estadi Olímpic de Terrassa acollirà els Barcelona Dragons / Nebridi Aróztegui

Iaccarino explica que l’impacte de la notícia del trasllat a Terrassa a les xarxes socials ha estat “espectacular” i “inesperat”.

El General Mànager dels Dragons considera que tothom sortirà beneficiat d’aquest acord. “Tenim uns coneixements d’organització d’esdeveniments esportius dels quals el Terrassa FC es pot aprofitar en el futur. Les dues parts sortirem beneficiades. Hem tingut una gran acollida per part del Terrassa FC, de fet si no fos pel club nosaltres no hi seríem a Terrassa.”
També amplia aquesta idea a trobar sinergies amb els Terrassa Reds, l’equip local de futbol americà que és líder de la Lliga Catalana. “També volem col·laborar amb ells. Ja hem tingut algun contacte, perquè som dos productes totalment diferents sense cap conflicte. Ells es poden aprofitar de l’impacte que els Dragons puguin generar a la ciutat i tenir més gent a la seva escola. Volem que la nostra arribada li doni beneficis.”

Quota egarenca

L’any passat els Barcelona Dragons van tenir dos jugadors terrassencs a la seva plantilla, Iván Gutiérrez i Daniel Colomer. Un nombre que es podria veure ampliat en el nou exercici. “Cada any és més difícil entrar a l’equip. Aquests dos jugadors estan confirmats per aquest any i esperem que algú més pugui entrar. Jo entreno el Riudoms, he jugat a la Lliga Catalana contra els Reds i he vist un parell de jugadors interessants. Els hi donarem una oportunitat en el camp d’entrenament previ a la temporada.”
Pel que fa al futur de la lliga europea de futbol americà, Iaccarino considera que és envejable. “Ha estat un gran boom. Vam començar amb 8 equips el primer any, 12 el segon i 17 el tercer de deu països diferents, el que demostra el creixement de la competició. L’arribada de la NFL a Espanya és propera, es parla d’un partit el 2026 al Camp Nou, el que explica la força del futbol americà al nostre país.”

To Top