Esports

Les dones dominen l’esport

La futbolista Marta Corredera, la nedadora Sarai Gascón i la jugadora de hockey Carola Salvatella són tres grans exemples de la potència de l’esport terrassenc

La Copa del Món de hockey ha estat el darrer gran esdeveniment esportiu femení celebrat a Terrassa / NEBRIDI ARÓZTEGUI
[ Josep Cadalso i Jordi Guillem ]

El gran moment de l’esport femení a Catalunya i a Espanya també té correspondència a Terrassa, amb referents de primer ordre a nivell estatal i internacional. Si el món del hockey compta amb una gran incidència per part de les jugadores locals, en el futbol els noms de Marta Corredera o Vicky Losada han figurat en un lloc preferencial en els darrers anys, de la mateixa manera que ho ha estat Sarai Gascón en natació, Paula Leitón en waterpolo o Berta Abellan en trial.

Marta Corredera Rueda, futbolista del Real Madrid

La futbolista terrassenca del Real Madrid ha estat una referència en els darrers mesos, després d’aparcar durant un temps la seva carrera esportiva per ser mare. A finals del mes d’agost va néixer la seva filla Ona, reivindicant el dret de les dones esportistes a la maternitat, un fet poc habitual en el professionalitzat escenari actual. Marta Corredera ha estat una de les jugadores més destacades del futbol espanyol en els darrers anys, habitual a la selecció espanyola i futbolista d’equips com el FC Barcelona o l’Atlético de Madrid.

Sarai Gascón Moreno, nedadora i mestra

Sarai Gascón és una de les esportistes més destacades de la història de l’esport terrassenc. Amb vuit medalles paralímpiques, és una de les grans figures de l’esport adaptat espanyol. Lluny de l’esport, és mestra d’educació infantil i ara estudia el grau de Primària. “Puc ser un referent per a moltes nenes en el món de l’esport, com a dona i com persona amb una capacitat diversa”, explica. “No em cansaré mai de posar el meu gra de sorra i lluitar per aconseguir una societat justa, igualitària i feminista”.

Carola Salvatella Panés, jugadora de hockey del Club Egara i científica

La capitana del Club Egara Carola Salvatella Panés és un enorme exemple del que suposa arribar a l’elit i disputar uns Jocs Olímpic sense ser professional. Té 28 anys i en porta 14 com a integrant del primer equip de hockey de l’Egara. “Les dones ho tenim més complicat per destacar en el món laboral, però amb tenacitat tot és possible”, diu Salvatella, que creu que “l’esport femení encara té un llarg camí per endavant”. Salvatella és llicenciada en biomedicina i ha fet dos màsters, en comunicació científica i formació de professorat. Actualment, es dedica a la docència. I encara li queda temps per jugar a hockey.

L’OPINIÓ DEL CARRER

Marta Roldán, 33 anys

“El meu referent és Gemma Mengual”

No tinc massa referents dins del món de l’esport, però un d’ells és Gemma Mengual. Sempre l’he vist com una esportista que s’havia d’esforçar molt per assolir els seus èxits. Trobo que té molt de mèrit tot el que ha aconseguit en el món de la sincronitzada. Pel que fa als esports de motor, sempre m’he fixat molt en el pilot de cotxes nord-americà Ken Block. I en el futbol, el meu gran referent ha estat Leo Messi.

Clàudia Gallardo, 32 anys

“Alexia Putellas ha fet molt per les dones”

M’he fixat sempre molt en Alexia Putellas. Ha estat una gran pionera en el món del futbol. Gràcies a ella i a les seves companyes del Barça, la dona ha tingut molta més visibilitat en el món del futbol, que fins fa poc era un terreny només d’homes. Encara queda molt per fer, però anem bé. M’agrada també Ona Carbonell. I en el món del bàsquet, vaig créixer veient els germans Gasol i Ricky Rubio.

Corina Kuhar, 27 anys

“M’encanta la potència de les germanes Williams”

De petita vaig jugar a tennis. M’emmirallava en les germanes Serena i Venus Williams. M’encantava com competien, la seva força, la seva constància i la seva agressivitat. Tenien un cop potentíssim. Com a tennista, també m’agradava molt Maria Sharapova. Els meus referents femenins són tennistes. En el món del futbol, per exemple, no conec massa jugadores. No m’agrada el futbol femení. El masculí sí.

To Top