Esports

Pau Moreno i Marta Molist guanyen la Vallès Drac Race a Terrassa

Més de 1.500 participants han pres part en les quatre proves que s’han disputat en l’entorn del Parc Natural de Sant Llorenç i l’Obac

El bigatà Pau Moreno ha estat el guanyador de la prova masculina de 48 quilòmetres/ ARNAU ALCALÀ

Les quatre estacions han assaltat els participants de la novena edició de la Vallès Drac Race. En el microcosmos del Parc Natural de Sant Llorenç i l’Obac, els 1.500 participants han passat, sense solució de continuïtat, del sol als núvols, la pluja, la neu i de nou el sol. Dos atletes osonencs s’han proclamat guanyadors en la prova reina, de 48 quilòmetres.

La prova, organitzada pel Centre Excursionista de Terrassa, ha estat tot un èxit esportiu i social. La cursa gran, la Vallès Drac Trail, ha tingut com a guanyadors Pau Moreno i Marta Molist. En la categoria masculina, el vigatà Pau Moreno s’ha adjudicat la victòria amb un magnific temps de 3 hores, 55 minuts i 26 segons. La segona posició ha estat per al terrassenc Pol Malgosa (IRWL), que ha signat un temps de 4.05’55”. La tercera posició ha correspost a Sau Domènech, de La Garriga, amb un temps de 4.06’00”.

El guanyador de la Vallès Drac Trail està molt acostumat a córrer pel Pirineu, però va quedar captivat per la bellesa del Parc Natural de Sant Llorenç i l’Obac. “No coneixia gens aquesta zona i ha estat molt divertida. Són 48 quilòmetres que pots fer corrent. No es tracta d’una prova gens tècnica. És un recorregut dur de cames, ja que gairebé no et permet caminar. L’he fet tot corrent”, explica el corredor de Vic, que va aprofitar l’experiència per a les properes cites de la temporada, Pels Camins dels Matxos, de Torelló, de 63 quilòmetres, i l’Ultra Pirineu, de 100 quilòmetres. “Prefereixo les curses tècniques. M’agrada caminar i baixar. Aquesta és tot el contrari del que m’agrada, però m’ha anat molt bé. He hagut de parar al Coll d’Estenalles. Nevava i he agafat fred. M’he hagut d’abrigar”, comenta el corredor de Vic.

En categoria femenina, la victòria ha estat per a l’atleta de Folgueroles Marta Molist, de l’equip Crazy, amb un temps de 4.38’52”, seguida d’Aida Pérez (Salomon), amb 4.48’34”. Ha completat el podi Alba Ribera (CA Manresa) amb un temps de 5.15’53”. La guanyadora, Marta Molist es va proclamar campiona d’Espanya d’Ultratrail l’any 2021.

Marta Molist, guanyadora de la prova femenina / ARNAU ALCALÀ

La prova ha tingut un recorregut de 48 quilòmetres i 1.900 metres de desnivell positiu. Els participants han donat la volta sencera al Parc Natural, passant pels termes municipals de Terrassa, Matadepera, Castellar del Vallès, Sant Llorenç Savall i Mura.

Per a la guanyadora de la prova gran, la internacional Marta Molist, aquesta era “la primera cursa de la temporada”. Va acabar amb “molt bones sensacions”. Comenta que li havien parlat molt bé de la Vallès Drac Race. “És una cursa que et permet córrer. A dalt feia molt fred. Hi havia boira i neu”. La corredora de Folgueroles va guanyar la CCC del Montblanc (100 km).

La segona cursa, la Half Drac Trail, ha començat a la localitat bagenca de Mura.  Els atletes han cobert una distància de 25 quilòmetres i 950 metres de desnivell entre Mura i Terrassa. El guanyador ha estat Ferran Barceló (Ashi Team), amb un temps de 2.13’17”. Lluís Marquès (CE Mura) ha estat segon amb 2.16’02”. Santi Pérez (Maximer) ha acabat tercer amb els mateixos 2.23’22” que Carles Carvajal (Maximer). En la prova femenina, la guanyadora ha estat Giorgina Gabarró (Merrel) amb un registre de 2.36’15”. Raquel Picón, de Castellar del Vallès, ha acabat segona amb 2.39’27”. Ha completat el podi la terrassenca Amélie Solanilla, amb un temps de 2.58’27”.

L’esquena del Drac i la Drac Parc

Per als que prefereixin distàncies més curtes, a l’Esquena del Drac (11 quilòmetres i 350 metres de desnivell positiu), s’ha imposat el terrassenc Raúl Cruz (Kames Kids) amb un temps de 44’57”. Albert Soler (CE Llorençà), menor de 18 anys, ha estat segon amb un registre de 45’27”. El tercer ha estat Jordi Gallego, amb un temps de 45’57”. En categoria femenina, la terrassenca Mireia Hernández (Kames Kids) s’ha imposat amb un registre de 51’02”, seguida de la lleidatana Maria Benito, amb 54’20” i Queralt Riba, tercera amb 57’03”. Ha estat una cursa d’iniciació, amb un recorregut pels senders de Terrassa. S’ha pujat al Turó de Sant Joan, punt culminant del conjunt de cims propers que recorden el moviment del llom del Drac de Sant Llorenç.

Aquest diumenge ha tingut lloc també la marxa inclusiva Drac Parc, accessible a tothom. Té 5 quilòmetres i 150 metres de desnivell positiu. Està pensada per als corredors més ràpids, caminadors i corredors amb animals. Deu el seu nom al fet que rodeja les instal·lacions del Parc Audiovisual. El terrassenc Fernando Chamorro (Los Martes con Dios) ha estat el guanyador amb 19’21”, seguit per Aleix Ferrero (Avinent Manresa) amb 19’29” i l’egarenc Alain Abad (Los Martes con Dios) amb 19’52”. En categoria femenina ha guanyat Airina Guillén (Los Martes cln Dios) amb 21’55”, seguida de Núria Ginjaume, amb 25’10” i Raquel Castañé, amb un registre de 25’30”.

La línia de meta s’ha instal.lat, com és habitual, al Parc de les Nacions Unides, on els participants han compartit una fideuada just abans de l’entrega de premis.

To Top