Esports

L’Espanyol guanya el torneig Manolo Guerrero

Va derrotar a la final el FC Barcelona per un resultat de 3 a 2

Una jugada de la final disputada al camp del Jabac a Can Jofresa / Lluís Clotet

El RCD Espanyol es va proclamar campió del torneig Manolo Guerrero de futbol en categoria aleví que es va disputar el dissabte organitzat pel Jabac. La competició va tenir lloc als dos camps de l’entitat egarenca, a Can Jofresa i a Les Palmeres. Els blanc-i-blaus van derrotar el FC Barcelona a la gran final per 3 a 2. Van participar en aquest torneig un total de 10 equips. La particularitat del campionat és que es disputa en la modalitat de futbol-11, quan en les competicions federatives la categoria aleví es juga en format de futbol-7.

La primera fase es va jugar pel sistema de lligueta en dos grups de cinc equips. Barça i Espanyol ja van demostrar que es tractava dels dos principals favorits al títol. El conjunt barcelonista va guanyar els quatre partits que va disputar, ocupant el primer lloc del grup “A”. El Nàstic de Tarragona va ser segon, el Gavà tercer i el Jabac quart, tots tres equips empatats a 5 punts. El Berga, que va perdre els quatre partits, va ser l’únic equip del grup que va quedar eliminat de la ronda de quarts de final.

Pel que fa al grup “B”, l’Espanyol va ser el dominador amb quatre victòries en quatre partits. El Cornellà va finalitzar segon, mentre que el Girona va ser tercer i la Fundació Grama va obtenir la quarta plaça en joc per disputar els quarts de final. Va quedar eliminat sense puntuar el conjunt del Santes Creus.

En els partits de quarts de final, la igualtat entre els equips participants va ser la nota predominant. El FC Barcelona va aconseguir una plaça a les semifinals després de derrotar per 2 a 1 la Fundació Grama. L’Espanyol va tenir com a rival el Jabac i els egarencs van quedar fora del torneig després de perdre per un resultat de 2 a 0. El Girona també va entrar en les semifinals després de superar el Nàstic a la tanda de penals, després que el temps reglamentari finalitzés amb empat a un gol. La quarta plaça de semifinalista va correspondre al Cornellà, que va guanyar per 2 a 1 el Gavà.

El FC Barcelona va assolir una plaça a la final després de derrotar amb contundència per 3 a 0 el Girona, mentre que l’Espanyol deixava fora de combat el Cornellà. La final entre Barça i Espanyol va ser molt disputada i va respondre a les expectatives. El conjunt espanyolista va guanyar per 3 a 2 i es va adjudicar el títol.
Per altra banda, el president del Jabac, Carles Mota, va publicar una carta oberta a les xarxes socials del club en la qual va criticar la manca de representants polítics al llarg de la jornada. “De totes les persones que pertanyen als partits polítics de la ciutat, cap ha tingut mitja hora per passar?”, es preguntava.

L’Espanyol guanya el torneig Manolo Guerrero
To Top