El CN Terrassa, eliminat a semifinals per un CN Mataró molt superior

Exhibició de les mataronines, que no han deixat jugar l’equip que entrena Xavi Pérez

Cristina Cantero llança a porteria, defensada per Anni Espar / LLUÍS CLOTET

S’ha imposat la lògica i el CN Sabadell i el CN Mataró disputaran diumenge a les 14 hores la gran final de la Copa de la Reina de waterpolo a Terrassa. Aquesta tarda, el CN Terrassa ha caigut per set gols de diferència (7-14) davant d’un Centre Natació Mataró que ha dominat el matx en tot moment i s’ha classificat amb tota justícia. No viuran els terrassencs a casa la quarta final de la seva història.

Després de dos parcials d’1 a 4 i 2 a 5, l’equip que entrena Xavi Pérez ha arribat al descans perdent per 3 a 9. Han sobrat els dos darrers períodes. Al tercer, les de Dani Ballart han continuat fent forat amb un parcial de 0 a 3 (3 a 12). Les amfitriones han tret la ràbia al darrer acte. Se l’han adjudicat per 4 gols a 2, el que els ha permès maquillar el resultat fins al 7 a 14 final. Les egarenques no han comptat en aquesta semifinal amb la canadenca Kindred Paul, lesionada a l’esquena.

No ha pogut el CN Terrassa atacar amb comoditat. La clau del triomf de les mataronines, un dels millors conjunts europeus, ha estat en la seva extraordinària defensa. Al primer minut, Simone Van de Kraats ha obert el marcador de penal. Paula Camus ha empatat en una acció afortunada, però un altre penal, aquesta vegada transformat per Rita Keszthelyi-Nagy, i dues dianes més, de Vivian Sevenich i Cristina Nogué han dut el partit fins a un 1 a 4 que començava a deixar clar qui manaria en el partit.

Clara superioritat mataronina

Res no ha canviat al segon període. Les de Xavi Pérez continuaven sense poder fer mal des de l’arc i sense poder connectar amb Paula Camus a la boia, mentre que el conjunt de la capital del Maresme es trobava cada vegada més còmode en atac. Clara Cambray ha fet l’1 a 5. Paula Camus ha retallat distàncies, però Anna Gual i Sílvia Avegno amb un xut llunyà han situat el 2 a 7 a l’electrònic. Ha retallat distàncies Cristina Cantero, també de lluny, però dues dianes finals de Queralt Bertran i Clara Cambray han significat el 3 a 9.

Un CN Terrassa ja derrotat ha intentat oferir una bona imatge en els dos darrers períodes. Al tercer no ho ha aconseguit. L’ha perdut per 0 a 3, amb gols d’Anni Espar, Simone Van de Kraats i Martina Claveria. A 29 segons per tancar el tercer acte, Pili Peña ha perdonat un penal.

L’operació de maquillatge ha començat al quart període. Dos gols de Peña i dos més de Fleurien Bosveld han situat un parcial de 4 a 0 al marcador de la piscina de l’Àrea Olímpica. El 7 a 12 ha fet reaccionar les mataronines, que han tancat la semifinal amb dues dianes de Van de Kraats.

A la primera semifinal d’aquesta Copa de la Reina, el CN Sabadell s’ha imposat per 16 gols a 10 el CE Mediterrani. A la final de diumenge s’enfrontaran el vigent campió i l’equip que més Copes té.