Esports

Expedició terrassenca a l’Anantapur Ultramarathon

El dimecres 25 de gener se celebra aquesta cursa de relleus, de 170 quilòmetres

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, amb els components de l’expedició

Cada 25 de gener, la ciutat índia d’Anantapur acull una cursa solidària de relleus que serveix per commemorar l’arribada de Vicente i Anna Ferrer a aquesta ciutat del sud del país. L’Anantapur Ultramarathon (AUM) és una duríssima prova de resistència de 170 quilòmetres en la qual prenen part equips d’arreu del món, integrats per quatre membres, que fan relleus de 10 quilòmetres cadascun. L’organització de la prova, que no és competitiva, recau en la mateixa Fundación Vicente Ferrer.

Un grup d’atletes terrassenques prendrà part en aquesta prova, que serveix per recaptar diners a benefici de la Fundación Vicente Ferrer, que treballa des de fa anys per mirar d’erradicar la pobresa extrema que existeix en aquesta zona de l’Índia.

Les atletes locals Mayte Priego, Carme Ballesteros, Rosa Trapé i Encarna Mena hi prendran part enguany després de dos anys de no poder-s’hi desplaçar per culpa de la pandèmia. Les acompanyarà Manuel Lorente. Anna Cos no sap si podrà viatjar, ja que no disposa encara de visat. Formen part de la iniciativa solidària “1km1vida”.

Aquesta cursa gràcies als dorsals de la qual “es canvien vides” reunirà centenars de corredors d’arreu que, un any més, es desplaçaran a “la Ciutat de l’Infinit” intentaran fer visible la realitat d’aquestes famílies i pobles de la regió. En els darrers dos anys, la cursa no es va poder fer a l’Índia, però diferents atletes la van córrer als seus propis països. La recaptació de diners no es va aturar. Gràcies a això, s’ha pogut construïr el primer centre d’ortopèdia de la zona.

De dia i de nit

“Aquesta vuitena ultramarató d’Anantapur és una prova molt dura, que es corre de dia i de nit, sense parar. El recorregut passa per unes 50 poblet, en els quals tothom està despert quan passem i ens anima, a banda de tocar música i donar-nos tota mena d’aliments i begudes”, explica Carme Ballesteros, que ja ha viscut l’experiència.

Els dies previs a la cursa, els diferents participants els destinaran a visitar poblats que s’han pogut construir gràcies a aquesta iniciativa, que fa ja una desena d’anys que es va posar en marxa.

L’alcalde Jordi Ballart va rebre al saló de sessions aquest grup d’aventureres terrassenques que marxaran aquest cap de setmana cap a Anantapur. Els va lliurar una bandera de la ciutat de Terrassa, que viatjarà amb l’expedició.

Enguany, la delegació terrassenca farà a Anantapur el lliurament simbòlic de la recaptació de la tercera edició de la Cursa i Caminada Solidària Vicente Ferrer de Terrassa, que es va celebrar una setmana abans de Nadal.

To Top