Esports

Accent terrassenc a la Kings League

La competició liderada per Gerard Piqué i Ibai Llanos compta amb 120 jugadors, escollits d’entre 11 mil aspirants. Diversos futbolistes terrassencs han estat seleccionats

En el duel més vist, els Saiyans van batre per 4 a 2 el Porcinos, amb Chicharito de convidat / KINGS LEAGUE

El primer dia de l’any es va estrenar la primera edició de la Kings League, la lliga de futbol amateur que es disputa en un estadi de futbol-7 habilitat al Port Olímpic de Barcelona. Va ser tot un èxit, especialment entre el públic més jove, a través del canal de Twitch. Més d’un milió de dispositius es van connectar en algun moment en els principals “streamings”. El minut d’or va correspondre al partit entre Els Saiyans de The Grefg i els Porcinos d’Ibai Llanos. Aquest diumenge es disputarà la segona jornada, entre les 16 i les 22 hores.

L’exfutbolista del FC Barcelona Gerard Piqué és el responsable d’una moguda en la qual participen el seu amic Ibai Llanos, l’exporter del Real Madrid Iker Casillas o el mateix Kun Agüero. Diversos futbolistes terrassencs han estat escollits per prendre part en aquesta selecta lliga de reis. És el cas dels jugadors del CN Terrassa Bernat Juárez i Raül Lao i de l’exarlequinat Jadir Cirera. També pren part en aquesta competició l’extrem David López, que havia militat en el Terrassa FC.

La lliga està integrada per 12 equips que s’enfrontaran durant 11 jornades, fins al 19 de març, sempre al mateix pavelló del Port de Barcelona. Els vuit millors disputaran, a partit únic, els quarts de final, les semifinals i la final. Després d’un mes de descans i del preceptiu intercanvi de jugadors, es disputarà una segona lliga. Cada equip està format per 11 jugadors (un d’ells escollit pel seu president), així com el jugador número 12, que serà una estrella que podrà canviar setmana a setmana.

Més d’onze mil aspirants

La selecció va començar amb una tria realitzada entre més d’11 mil participants, dels quals n’han sortit els 120 jugadors amateurs que des del primer dia del 2023 estan disputant una competició que, com si de la Champions es tractés, genera els seus propis continguts, amb resums, entrevistes i debats sobre el desenvolupament d’una activitat que està enganxant molt fort a les generacions més joves.

La interacció és un dels aspectes més importants de la Kings League. Tot i tractar-se d’una competició de futbol-7 amb dues parts de 20 minuts, els aficionats han polit les regles: hi ha fora de joc, els canvis són il·limitats i la sacada es fa com en el waterpolo.

El president de la lliga, Gerard Piqué, ha inventat unes cartes que empraran els capitans en ple partit. Serviran per tenir un penal a favor o bé per fer que un gol valgui doble.

Una lliga amb convidats il·lustres

Cadascun dels 12 equips participants està integrat per 10 jugadors més dos d’extres. El número 11 és una elecció personal del president de cada club, mentre que el dotzè varia cada setmana. A la llista de jugadors número 12 hi ha futbolistes il·lustres com el Chicharito Hernández, que diumenge va jugar amb el Porcinos contra Joan Capdevila, que es va alinear amb el Saiyans. En aquesta primera jornada inaugural, que va tenir un seguiment espectacular a través de Twitch, es van poder veure també en acció futbolistes com els exespanyolistes Javi Chica, Dídac Vilà o Joan Verdú, que jugava fins fa molt poc a la Montañesa. Un dels conjunts més mediàtics és el Porcinos FC, presidit per Ibai Llanos, entrenat per Juvenal i amb la icona de l’espanyolisme Raúl Tamudo com a estrella.

L’experiència de dos futbolistes egarencs

El migcentre del CN Terrassa Bernat Juárez i l’ex defensor arlequinat Jadir Cirera formen part de dos dels equips de la Kings League, el PIO FC i els Aniquiladores FC

Bernat Juárez té 26 anys i juga al PIO FC

Dos dels futbolistes amateurs que van aconseguir una plaça per prendre part a la Kings League són els terrassencs Bernat Juárez i Jadir Cirera, ambdós de 26 anys. Els seus equips, PIO i Aniquiladores, van caure golejats diumenge passat a la jornada inaugural, però per a ambdós l’experiència de disputar la Kings League és impagable. “Vaig veure que un amic penjava un TikTok i em va picar la curiositat. Vaig decidir apuntar-me a l’aventura. Sabia que era molt complicat, ja que hi havia 120 places per a més d’11 mil aspirants, però vaig enviar un vídeo i un currículum com em demanaven i em van acabar escollint”, explica el terrassenc Bernat Juárez, que defensa la samarreta del CN Terrassa a Segona Catalana després de passar per Can Parellada i Viladecavalls.

“Ens va costar començar. Només havíem fet dos entrenaments”, explica Juárez. El seu amic Jadir Cirera coincideix a dir que l’equip millorarà després de diversos entrenaments. “En el partit del debut es va notar que no ens coneixíem encara massa entre nosaltres, però l’experiència i l’organització són espectaculars. Tenim moltíssimes ganes de seguir treballant per acabar entre els vuit primers i classificar-nos per als quarts de final”, explica Jadir, que va jugar a Tercera amb Gavà i Sabadell “B”, així com en el Terrassa FC “B”.

El PIO, l’equip més jove

Juárez considera que el PIO té encara molt marge de millora. “La lliga només acaba de començar i segur que acabarem de trobar el nostre millor nivell de joc. També cal tenir en compte que som l’equip més jove dels 12 que integren la Kings League”, assenyala.

Jadir Cirera té 26 anys i juga a l’Aniquiladores

Per la seva banda, Jadir Cirera va quedar impressionat per la posada en escena de la jornada del primer dia de l’any al pavelló del Port de Barcelona. “Va ser una experiència única. No era només futbol. No havia vist mai una cosa així, tan ben organitzada i amb tanta professionalitat. A més, a les graderies hi havia molts futbolistes que es van acostar a veure els partits atrets per la repercussió mediàtica del projecte. Tot això et fan venir més ganes de fer-ho bé”.

Diumenge a les 18 hores, els Aniquiladores s’enfrontaran a l’1K presidit per Iker Casillas. El PIO tancarà la jornada a les 21 hores contra el Saiyans de TheGrefg.

To Top