Esports

Terrassa acollirà el torneig del Centenari de la Federació Espanyola

Tindrà lloc a l’Estadi Martí Colomer del 25 al 30 de juliol

La Federació Espanyola de Hockey ha presentat aquest dijous a València els actes del centenari de la seva fundació, que se celebraran al llarg de 2023. Terrassa serà la seu d’un dels esdeveniments esportius més destacats del programa, el Torneig Centenari de seleccions que es disputarà a l’Estadi Municipal Martí Colomer. La competició, que es disputarà en categoria masculina i femenina, està programada entre el 25 i el 30 de juliol i serà un dels torneigs més destacats del calendari internacional. Serà la darrera gran prova de cara al Campionat d’Europa que tindrà lloc a Mönchengladbach en el qual els campions obtindran el bitllet de cara als Jocs Olímpics de París.

La selecció espanyola tindrà com a rivals en el Torneig Centenari a equips de primer nivell com Països Baixos, l’Índia i Anglaterra. Pel que fa a la selecció femenina, completaran el quadre de participants amb Espanya els combinats representatius d’Anglaterra, l’Índia i Sud-àfrica.

A més d’aquesta competició internacional, Terrassa jugarà també un paper destacat en l’anomenat Tour del Centenari, que portarà a les diferents comunitats autònomes la celebració d’aquesta efemèride. La Federació Espanyola portarà el seu centenari a un punt representatiu de cada comunitat i a Catalunya la ciutat escollida ha estat Terrassa.

La jornada coincidirà amb una activitat esportiva rellevant i se centrarà en els fets més destacats que s’hagin produït en cada comunitat. Es preveu la celebració d’una xerrada-col·loqui i es reconeixerà el paper de diferents persones rellevants de cada punt geogràfic. A Terrassa està previst que aquesta activitat se celebri el dia 28 de juliol, coincidint amb la disputa del Torneig Centenari.

El president de la Federació Espanyola, Santi Deó, va destacar en la presentació del programa la importància de la celebració d’aquest centenari i l’oportunitat que significa per explicar la història d’aquest esport a l’estat i les seves possibilitats de futur en les diferents comunitats.

To Top