Esports

La factura energètica castiga el CN Terrassa

El club va finalitzar la temporada amb unes pèrdues de 452 mil euros

El president del CN Terrassa Joan Herrera, a la dreta, amb els expresidents Jesús Cortés, en el centre i Jaume Álvarez abans de l’assemblea de compromissaris / Alberto Tallón

La temporada 2021-22 va generar unes pèrdues de 452.000 euros en el pressupost del CN Terrassa, segons el balanç que la junta directiva ha presentat aquest dijous en el decurs de l’assemblea de socis compromissaris celebrada a les instal·lacions de l’Àrea Olímpica. Aquestes pèrdues signifiquen una xifra rècord, tenint en compte que l’any anterior es van situar en els 285.000 euros. La junta directiva va justificar aquest balanç per l’increment de la despesa de la factura energètica (electricitat i gas). “La xifra se’ns ha duplicat”, va dir el tresorer de l’entitat, Andreu Aparicio. “Les pèrdues són de 452 mil euros. I la factura de l’energia s’ha incrementat en 479 mil. Sense aquesta desviació, el resultat seria positiu.” El balanç va ser aprovat sense cap vot en contra.

El club egarenc va ingressar durant la temporada 7.564.488 euros i va tenir unes despeses de poc més de 8 milions.

Malgrat aquesta fotografia inicial, els responsables de l’entitat esportiva amb més socis de la ciutat van transmetre un discurs optimista en relació al futur a curt termini. “Aquesta temporada hem recuperat ingressos a nivells d’abans de la pandèmia. I hem augmentat el número de socis fins a arribar als 16.000. Això ens permet tenir esperança pel que fa a la nostra recuperació.”A més, la junta directiva va afegir que s’ha recuperat la meitat de les pèrdues per ingressos procedents de subvencions d’organismes públics, que es poden incrementar en breu.
El president, Joan Herrera, va destacar que els augment del preu de l’energia i de l’IPC “desmunten qualsevol pressupost” i va afegir que s’estan prenent mesures correctores, com la instal·lació d’una planta fotovoltaica i l’aposta per la il·luminació LED.

Pel que fa al pressupost de la temporada 22-23, contempla un capítol d’ingressos de 8.440.315 d’euros i unes despeses de 8.392,398, preveient un superàvit de 47.918 euros.

El president del CN Terrassa va informar de l’estudi de viabilitat realitzat sobre les instal·lacions del Pla del Bon Aire. El mateix indica que cal una inversió d’1,5 milions d’euros per normalitzar el complex. El club disposa de dues ofertes d’inversors que aposten per incrementar l’oferta del pàdel. Un d’ells assumiria la inversió i la gestió i l’altre deixaria la gestió en mans del club. Aclarir l’estat legal del complex i augmentar els anys de concessió són aspectes a resoldre.

La factura energètica castiga el CN Terrassa
To Top