Esports

El San Cristóbal visita el Tona amb un Sanku en ratxa

El davanter parroquial és un dels màxims golejadors de la categoria

Sanku celebra un dels gols que ha marcat amb el San Cristóbal. Ja en suma cinc / Lluís Clotet

El CP San Cristóbal visita aquest diumenge, a les 11.45, el camp del Tona on buscarà la seva primera victòria de la temporada fora de casa. El conjunt de Dani Andreu es trobarà amb un rival que ocupa el desè lloc a la taula classificatòria i que està en un bon moment de forma. El tècnic del San Cristóbal comptarà amb la baixa per sanció d’Óscar Sierra, que ha acumulat cinc targetes grogues. Dani Andreu tampoc podrà seure a la banqueta, després d’haver estat sancionat amb un partit.

En el conjunt egarenc, un dels futbolistes més en forma és eldavanter Sanku. El futbolista nascut a Girona va arribar al San Cristóbal a l’inici d’aquesta temporada. I el seu fitxatge va comportar la marxa de David Toro, un futbolista que havia fet bons registres realitzadors la temporada anterior. Ara, ambdós estan entre els millors golejadors de la Tercera Divisió, Toro al Vilafranca i Sanku al San Cristóbal, amb 5 gols cadascun.

“Estic al cas de la classificació de golejadors perquè m’ho van dient. Però no la vaig mirant”, diu el davanter del conjunt parroquial en un discurs en el qual prima l’interès col·lectiu per sobre de l’individual. “Els gols són importants per a un davanter, però no m’he fixat cap meta concreta. El més destacat és sumar victòries i que existeixi unió en la plantilla. Si a més arriben els meus gols, millor. Però el treball en equip és el més rellevant. “

Sanku Jabbie, nascut a Girona fa 27 anys, ha recuperat el seu millor nivell futbolístic al San Cristóbal després d’una temporada complicada, primer al Lleida i després al Terrassa FC. Va marxar del conjunt lleidatà pels problemes econòmics del club i va aterrar al Terrassa, on no es va fer amb una plaça a l’equip titular. No va marcar cap gol i això va afectar la seva trajectòria, fent un pas enrere per tornar a la Tercera Divisió. La temporada anterior amb el Vilafranca va marcar 6 gols en 13 partits com a cedit pel Lleida. I en la 19-20 va marcar 3 gols amb el Palamós. Aquesta temporada sembla en camí de millorar tots els seus registres.

“Jo volia continuar jugant a Segona Federació, és una ambició normal per a un futbolista. Però, de vegades, el futbol té aquestes coses i has de baixar un esglaó per després pujar-ne dos”, explica. “L’any passat vaig arribar al Terrassa a mitja temporada, els jugadors que estaven jugant ho estaven fent molt bé i costava entrar. Però en el Terrassa vaig estar molt a gust. El que passa és que quan tens pocs minuts i no ets massa protagonista costa més fer gols.”

Peça clau

En aquest sentit, al San Cristóbal se li ha dibuixat un escenari ben diferent. És titular indiscutible, peça clau en el joc ofensiu de l’equip i el màxim realitzador amb alguns gols espectaculars. “Tenir més minuts i major protagonisme fa que pugui donar el millor de mi. Em sento bé i tinc molta confiança. Venia d’un any no massa bo. Un jugador amb confiança i minuts al final pot donar tot el que té. Això és el que està passant, però no és res nou en el món del futbol.”

Amb el San Cristóbal en zona de “play-off” durant tota la temporada, admet que l’equip somnia a disputar la promoció d’ascens per segona temporada consecutiva. “Veníem d’una ratxa no massa bona amb cinc empats seguits i la victòria del diumenge contra la Fundació Grama ha estat molt important. La temporada és molt llarga i tenim ganes d’estar entre els millors. Però cal anar pas a pas, cremant totes les etapes.” Explica que va notar una mica el canvi d’entrenador fa unes setmanes, però que s’ha adaptat bé a la nova etapa amb Dani Andreu.

De cara al mercat d’hivern, les peces més cotitzades són els jugadors amb gol. I Sanku es pot convertir en un futbolista que aparegui en algunes agendes de categories superiors. “Jo, per ara, no em plantejo res. Estic a gust en el San Cristóbal i vull aprofitar el meu moment per ajudar l’equip. Aquí gaudeixo del futbol, dels companys i del dia a dia. No vull mirar més enllà.”

To Top