Esports

Deu anys del club I Run With Leiva

L’entitat compta actualment amb una xifra rècord d’uns 200 socis

Un grup d'atletes del club creat al voltant de la figura de Jaume Leiva

El club d’atletisme I Run With Leiva celebra aquest cap de setmana el seu desè aniversari en el seu millor moment, amb una gran activitat i gairebé dos-cents associats. Per dissabte s’han previst actes commemoratius tant esportius com lúdics.

S’anomen la “marea verda”, pel color distintiu de la seva samarreta. I actualment componen el club uns 200 socis, una xifra de rècord que s’ha anat ampliant en els darrers anys, després de la pandèmia a causa de l’augment de la pràctica de l’esport a l’aire lliure. L’I Run With Leiva, que aquest cap de setmana celebra el desè aniversari de la seva fundació, és un club que va néixer al voltant de la figura de Jaume Leiva, un dels millors atletes terrassencs de la història recent, campió d’Espanya de mitja marató i figura referencial en l’àmbit esportiu i social per les seves iniciatives solidàries. La personalitat de Leiva ha fet créixer aquesta família al voltant de la seva persona, sent avui en dia un nucli preferent a l’esport local i a l’atletisme català.

La idea de crear un club propi la va posar en marxa Jaume Leiva l’any 2012, després de fer un molt bon paper a la mitja marató de Granollers, en la qual va ser el segon atleta espanyol i va signar una gran marca. Aquella gran actuació va ser un dels salts de qualitat més significatius de la seva carrera atlètica. Després de la prova, en una entrevista televisiva, va explicar la seva realitat, mancada d’ajuts i plena de dificultats per poder desenvolupar la seva passió. “L’endemà, vaig rebre una trucada de Joel Codina, a qui jo no coneixia, i es va oferir per treballar plegats a la recerca de col·laboradors perquè entenia que jo transmetia uns valors que calia aprofitar”, explica Jaume Leiva. “Va fer la primera imatge i es van crear unes samarretes per vendre amb el lema I Run With Leiva. Era un petit ajut que vaig preferir donar a l’ONG Demé amb la qual col·laboro. A partir d’aquí ens vam preguntar per què no creàvem un club i així vam començar amb el suport d’unes 30 o 40 persones.”

El col·lectiu ha anat creixent de forma continuada, tenint una presència més que notable en bona part de les proves atlètiques del calendari català. “Òscar Gallego, que en el Mundial femení de hockey a Terrassa va ser el responsable del comitè organitzador, va ser una persona clau en el creixement”, afirma Leiva. “Juntament amb mi i el meu germà Rubén vam posar en marxa aquesta idea.”

Esport i valors

La filosofia de l’I Run With Leiva és clara. “És un club format per corredors populars que busquen en la pràctica del running, una diversió i una forma de vida”, conten els seus responsables. “No ens quedem només en l’esport. Volem transmetre valors com la companyonia, l’amistat o l’amor per l’atletisme. Competir no és l’objectiu principal”, diu Leiva. “Em fa molt feliç veure la gent gaudir del meu esport. Aquí s’han fet amistats, s’han creat famílies, hem reunit persones que s’ajuden entre elles, esportistes amb unes motivacions semblants. El “boom ha arribat després de la pandèmia. Reunir el primer dia que podíem sortir a córrer més de 50 persones va ser una gran sorpresa.”

Els socis paguen una quota de 100 euros l’any. Poden fer tres entrenaments setmanals dirigits per Jaume Leiva i reben un “welcome pack” amb la samarreta del club i productes d’empreses col·laboradores.

Amb motiu d’aquest desè aniversari, el dissabte s’han programat diferents actes. Al matí, des de les 9.50 hores, s’han organitzat unes anomenades “mini olimpíades” a la pista d’atletisme de Can Jofresa. S’han programat diferents proves atlètiques, però des d’un punt de vista lúdic, tant per adults com per participants infantils. A la tarda, a partir de les 18 hores, començarà una festa a la sala Rokokó, del carrer de Sant Isidre, amb un concert del gr

Deu anys del club I Run With Leiva
To Top