Esports

Centenari de la Federació Catalana de Hockey

Terrassa acollirà l’acte de coenda i els partits de les seleccions de Catalunya i l’Índia

El president de la Federació Xavi Adell, a l'esquerra, i Josep Maria Biosca, president del Comitè Organitzador

La Federació Catalana de Hockey ha presentat el programa d’activitats del seu Centenari, que se celebra el pròxim any. Més d’una vintena d’actes tindran lloc i Terrassa serà un dels centres principals de les activitats previstes.

Terrassa serà la seu de l’acte de clausura del programa d’activitats commemoratives del Centenari de la Federació Catalana de hockey, que se celebrarà al llarg de 2023. Serà a la Factoria Cultural el dia 17 de novembre. A més, la ciutat també acollirà alguns dels esdeveniments més significatius, com els partits que disputaran les seleccions catalanes masculina i femenina contra l’Índia els dies 22 i 23 de juliol a l’Estadi Martí Colomer. El hockey terrassenc jugarà un paper destacat en la celebració d’actes d’aquest ampli programa que s’ha elaborat per part del comitè organitzador.
El programa d’activitats es va presentar en un acte celebrat a l’Antiga Fàbrica Damm de Barcelona, amb la presència del president de la Federació, Xavier Adell, Josep Maria Biosca, president de l’Atlètic Terrassa i del Comitè Organitzador del Centenari, va presentar el programa d’actes i el logotip. La imatge d’aquesta efemèride parteix de l’escut de la Federació Catalana i a partir de les barres forma la xifra 100. A partir d’aquí, seguint les tendències actuals, simplifica i modernitza els elements gràfics per renovar la seva imatge.

El logotip del Centenari

Pel que fa als actes institucionals del Centenari, en destaquen tres. La inauguració es farà el dimarts 17 de gener al Palau de Pedralbes. A mitjans juliol, es farà el Festival del Hockey Català al Camp Nou, coincidint amb el centenari de la secció de hockey del FC Barcelona. I la cloenda serà a Terrassa.

El programa esportiu comptarà amb tornejos per a totes les categories. La Federació Catalana vol que tots els clubs tinguin un torneig en les seves instal·lacions. El punt principal seran els partits de les seleccions catalanes absolutes, masculina i femenina, contra l’Índia, actual número 5 i 8 del rànquing mundial respectivament.

A part dels partits contra les seleccions de l’Índia, Terrassa acollirà altres campionats en l’any del Centenari. A finals de gener, es jugarà a la ciutat les finals del Campionat de Catalunya de hockey sala i l’11 i 12 de febrer la Supercopa de Catalunya a l’Atlètic. Els dies 1 i 2 d’abril, l’Egara acollirà el Campionat d’Espanya de seleccions sub-16. El CD Terrassa tindrà la Copa Centenari de Mamis a l’abril i a l’Atlètic es jugarà el Campionat d’Espanya sub-18 a l’octubre.Pel que fa als actes culturals, hi haurà una exposició del hockey català, una taula rodona sobre la importància del hockey femení i la seva paritat i la presentació del llibre del Centenari.

To Top