Júlia Jiménez destaca a la selecció dominicana

Ha debutat amb la selecció sub-17 en el torneig classificatori pel Mundial

Júlia Jiménez en el torneig disputat a la República Domicana

La jugadora terrassenca Júlia Jiménez ha estat una de les components més destacades de la selecció sub-17 de la República Dominicana que ha participat en el torneig classificatori de la CONCACAF pel Mundial d’aquesta categoria que es disputarà a l’Índia. Júlia Jiménez ha anotat tres gols en aquesta competició i ha estat la màxima realitzadora del seu equip, que va arribar fins als quarts de final. El torneig es va celebrar a la República Dominicana i va significar un èxit pel conjunt local, que va presentar una selecció molt jove composta en la seva majoria per futbolistes de 14 i 15 anys. Júlia Jiménez té 14 anys.

La presència de República Dominicana en els quarts de final del campionat ha significat la millor classificació de la història per aquest combinat. Les caribenyes van perdre a la primera fase contra les seleccions del Canadà i Jamaica, però van obtenir el pas pels vuitens de final gràcies a la victòria assolida contra Bermuda. A la següent fase, van superar per 2 a 0 Haití i van aconseguir la classificació per la ronda de quarts de final. El seu pròxim rival va ser Mèxic, una selecció molt potent, amb jugadores majoritàriament de 17 anys i amb molta qualitat. El marcador va ser contundent: 10 a 0 per a Mèxic.

L’experiència internacional ha estat molt positiva per la davantera terrassenca, que ha demostrat en aquest campionat la seva qualitat individual. Tant és així, que ja ha estat citada per noves convocatòries amb les seleccions inferiors de República Dominicana. Del 5 a l’11 de juny participarà en un torneig a Costa Rica amb el combinat sub-15. I al mes d’agost tornarà a repetir amb la mateixa selecció en una nova competició als Estats Units.

Júlia Jiménez juga en el juvenil del Sant Gabriel, ocupa la posició de davantera i ha estat la màxima golejadora de la lliga. Va començar a jugar en el Jabac, per passar després per l’EF Manu Lanzarote fins a arribar aquest any al Sant Gabriel. És nascuda a Terrassa, però la seva mare és dominicana. És germana del també futbolista Álex Jiménez, que aquesta temporada ha jugat al Sant Andreu de Tercera Divisió i ja ha estat internacional absolut amb la República Dominicana.