Ángel Hidalgo, guanyador del PGA de Barcelona a Terrassa

L’andalús va superar el el “play off” de desempat el català Pep Anglés

El guanyador del torneig, en un moment de la seva participació / PGA Espanya

El jugador andalús Ángel Hidalgo s’ha proclamat guanyador aquest divendres del PGA Open de Barcelona disputat a les instal·lacions del RCG El Prat a Terrassa. Hidalgo ha obtingut el títol en el segon forat de play-off enfront del jugador del club organitzador Pep Anglés, que va forçar el desempat amb el birdie del forat 18. Amb una extraordinària volta de 66 cops, li van sobrar els dos bogeys del 6 i 13 per a igualar el rècord del camp del RGC El Prat, el jugador de Guadalmina va superar el cop de la segona ronda del torneig amb 77 cops. El fort vent i les dures condicions dels greens van ser el causant dels elevats números dels gairebé 140 participants en el torneig, que va significar un rècord d’inscrits.

Hidalgo es va llançar per a la victòria i a la recerca d’una plaça per al DP World Tour d’enguany. Després de conquerir la passada campanya la seva targeta completa per al Challenge Tour (dues victòries en el Alps Tour i una en el Challange), Hidalgo té posats els seus ulls en el DPWT i enguany forma part del programa Pro Spain Team 2022 promogut per la RFEG per a les joves promeses del golf nacional. I quina millor manera de fer un pas de gegant conquistant el primer torneig del Pro Spain Golf Tour 50è Aniversari, promogut per la PGA de Espanya. Inassequible al desànim de les seves primeres jornades en el torneig (72 i 77), l’andalús va treure el millor de si mateix: només dos bogeys en el recorregut en els forats 6 i 13; i un final d’infart amb quatre birdies en els últims cinc forats, va signar 66 cops per a acabar amb 215 cops (-1).

El barceloní Pep Anglés, jugador del DPWT i un dels favorits a la victòria, també va haver de superar dues voltes sobre el parell del camp (74-73). En els nou primers forats va signar quatre birdies i un bogey; i en els nou segons se li va resistir el birdie. Després de vuit parells consecutius el birdie del forat 18 va ser molt celebrat i això li va permetre jugar-se el torneig a una carta en el que sempre és la loteria dels forats extra. Tots dos jugadors van empatar en el primer forat i va ser Hidalgo qui es va imposar amb un gran birdie en el segon forat per a inscriure el seu nom entre els guanyadors del circuit nacional de la PGA d’Espanya.

La mala sort va acompanyar al suec Mikael Lundberg, que després d’anar liderant el torneig fins al forat 15, va signar dos inconvenients bogeys (16 i 17) que li van fer perdre terreny. El birdie del 18 va ser de consolació (72) per a assegurar-se la tercera plaça empatat amb un Pablo Larrazábal que ha anat de menys a més en aquest torneig que ell patrocina. Com ell mateix va dir al final de la segona ronda, sabia que amb números vermells podia estar entre els finalistes. Els últims cinc forats del torneig van ser molt bons (tres birdies), però li va faltar un més per a disputar el play-off amb els líders.