Esports

Aspirants als guardons de la Gala de l’Esport

Divuit finalistes en sis apartats aspiren als premis en diferents apartats

Aquest divendres se celebra la Gala de l’Esport, un certamen organitzat per l’Ajuntament de Terrassa i Diari de Terrassa en el qual es premiaran els principals protagonistes de l’esport local al llarg de 2021. L’acte serà al Teatre Principal a partir de les 18.45 hores.

La gala presenta enguany un nou format i novetats interessants en molts aspectes amb el propòsit de modernitzar el seu format. En aquest sentit, es lliuraran premis als mèrits esportius de l’any i també una sèrie de mencions especials per premiar esportistes, equips i entitats que han destacat per les seves trajectòries o per la defensa dels valors esportius al llarg de la seva trajectòria.

A més del premi al millor esportista de l’any, amb un total de vuit finalistes, el jurat distingirà els mèrits esportius en diferents apartats. Els finalistes en aquestes categories són els següents:

Millor entrenador. Dos tècnics de waterpolo i un de hockey opten a aquest guardó. Xero Gasol, entrenador del primer equip masculí de hockey de l’Atlètic Terrassa, presenta com a aval el títol de Copa del Rei obtingut en una final molt emocionant i el subcampionat a l’EH. Xavi Pérez, tècnic del conjunt femení de waterpolo del CN Terrassa, opta al premi després de classificar l’equip pel “play-off” al títol per primera vegada a la història i debutar amb èxit a l’Eurolliga femenina, torneig en el qual les egarenques van arribar a disputar la segona ronda. I Jordi Valls, tècnic de la selecció espanyola femenina de waterpolo, presenta en el seu currículum la medalla de plata olímpica a Tòquio com a ajudant del seleccionador, i el títol mundial júnior com a màxim responsable de l’equip en aquesta competició internacional.

Millor equip. El Terrassa FC opta a aquesta distinció pel seu ascens a Segona Divisió RFEF de futbol després d’una llarga estada a Tercera. Els egarencs van fer un pas important després d’una temporada molt exigent. L’Atlètic Terrassa masculí de hockey ho fa com a campió de la Copa del Rei i subcampió d’Europa, en una temporada magnífica dels de Can Salas. I l’equip femení de waterpolo del CN Terrassa, gràcies a la millor temporada de la seva història en la qual va ser tercer a la lliga de Divisió d’Honor i va disputar la màxima competició europea, amb un resultat més que meritori.

Millor esdeveniment. La Cursa de les Dones organitzada per l’AE Mitja Marató és una de les finalistes gràcies a una edició de molt èxit en la qual va recuperar la presencialitat en una gran manifestació popular. La Final Four de la lliga de hockey, a l’Atlètic Terrassa, va ser una gran festa del hockey amb els millors equips espanyols, tant en categoria masculina com femenina. I la final de la lliga Iberdrola de gimnàstica, a càrrec del Gimnàstic Terrassa, es va convertir en la competició més important feta a la ciutat en aquest esport.

Esportista Màster. Maria Serres, del CTT Els Amics, es presenta com a finalista al premi gràcies al títol de campiona d’Espanya de tennis taula que va assolir formant parella amb Montse Weisz. L’aixecadora egarenca Damaris Sosa, del CH Matadepera, va ser campiona d’Europa d’halterofília. I l’atleta Jordi Salvador presenta com a títols destacats el campionat d’Espanya en els 400 metres llisos i el rècord d’Espanya.

Esportista promesa. Paula Camus, jugadora de waterpolo del CN Terrassa, no només va participar de la millor temporada del seu equip, sinó que es va proclamar campiona del món júnior amb la selecció. Àlex Ferriols ha destacat aquest any amb el títol de campió d’Espanya cadet en tir en la modalitat de carrabina d’aire. I el futbolista Mika Mármol ha brillat en el Barça “B” i ha debutat amb el primer equip blaugrana de futbol.

Esport escolar. Tres centres opten al guardó per la seva tasca de foment de l’activitat esportiva: escola Sant Llorenç, escola Pau Vila i escola Montserrat.

To Top