Esports

El cap de setmana de la Vallès Drac Race

La vuitena edició de la cursa que organitza el Centre Excursionista de Terrassa compta amb 1.500 inscrits. Ja no queden dorsals per a les proves de 24 i 11 quilòmetres

Una imatge d’una edició anterior de la prova que transcorre pel Parc Natural / vallès drac race

El Parc de les Nacions Unides es convertirà aquest cap de setmana en l’epicentre de les curses de muntanya a la nostra ciutat. Uns 1.500 atletes s’han inscrit per prendre part a la vuitena edició de la Vallès Drac Race, que se celebrarà per l’entorn del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac. Organitzada pel Centre Excursionista de Terrassa, la Vallès Drac Race ofereix recorreguts per a totes les edats i totes les condicions atlètiques. Un 42% dels participants són terrassencs, un 37% de les comarques de Barcelona i el 21% restant d’altres demarcacions del país i fins i tot d’algunes zones d’Espanya. Després que l’any passat, les restriccions de la pandèmia de la Covid-19 evitessin que se celebrés la cursa, enguany hi ha més ganes que mai de calçar-se les sabates i enfilar muntanya amunt.

Demà, dissabte, se celebraran les curses per als més petits. Hi haurà un total de quatre proves infantils, d’1, 1,5, 2.5 i 3,2 quilòmetres de recorregut. El plat fort arribarà diumenge a les 8.15 del matí. Serà quan es doni la sortida als corredors i corredores de la prova gran, la Vallès Drac Trail, de 49 quilòmetres de recorregut i un desnivell positiu de 1.900 metres. Per a prendre part en aquesta prova, la més dura de totes, queden encara alguns dorsals disponibles. A les 10 hores, des de l’aparcament de l’Ajuntament de Mura, es donarà la sortida als corredors de la Half Drac Trail, la prova de 24 quilòmetres i 890 metres de desnivell. No queden ja inscripcions per a aquesta prova, les més demandades pels participants. Tampoc per a la de l’Esquena del Drac, d’11 quilòmetres, que començarà al Parc de Nacions Unides. Encara en queden per a la de 5 quilòmetres, que sortirà del mateix lloc a les 10.10 hores.

Una festa popular

La cultura popular estarà molt present en aquesta edició al punt d’arribada. Més d’un centenar de voluntaris es dedicaran a fer tasques de marcatge, controls de pas i avituallament, entre d’altres. Hi haurà dutxes, guarda-robes, servei de massatges i la tradicional fideuada per als participants i els acompanyants.

La Vallès Drac Race es troba plenament consolidada dins del calendari de curses de muntanya i s’ha convertit en tota una tradició per als amants d’aquesta mena de curses, que no faltaran a la cita amb ella aquest cap de setmana.

To Top