Esports

Es busca una solució per a Can Jofresa

L’ajuntament ofereix incrementar el pressupost de l’obra en 350.000 euros

Els clubs usuaris del pavelló de Can Jofresa i de la futura pista coberta annexa esperen que l’aturada de les obres d’aquesta segona instal·lació es reprenguin com més aviat millor per reduir l’impacte en la seva activitat la pròxima temporada. Els treballs han estat ajornats a causa del sobrecost econòmic del projecte i ajuntament i empresa adjudicatària estan en negociacions per establir uns nous termes que permetin reprendre els treballs.

L’ajuntament ha presentat una oferta a l’empresa, Construcciones Peña Mateos, consistent en ajustar a l’alça el preu de l’obra per un import aproximat de 350.000 euros. El primer pressupost tenia un cost de quasi 1,6 milions d’euros. Si la negociació es tanca de forma positiva, com així s’indica des de fonts municipals, els treballs en la nova instal·lació esportiva es reprendrien en el mes de maig i podrien estar enllestits a principis de 2023. Cal recordar que la previsió inicial situava el mes de setembre d’enguany com a data per obrir la pista coberta a l’activitat esportiva.
El pitjor dels escenaris passaria per una renúncia de l’empresa constructora al projecte, un fet que obligaria a obrir de nou el procés administratiu d’adjudicació de l’obra. En aquest cas, el calendari patiria modificacions molt més importants.

Les entitats usuàries del pavelló de Can Jofresa van mantenir la setmana passada una reunió telemàtica amb responsables municipals en la qual van rebre informació sobre l’estat del projecte. Totes elles també utilitzaven la pista exterior que ara és objecte d’actuació per cobrir-la i han hagut de portar una part dels seus equips a altres instal·lacions esportives per poder fer la seva activitat. El retard en l’execució del projecte modificarà els plans de la pròxima temporada. “Demanem responsabilitat social a l’empresa constructora, perquè al darrere d’aquest projecte hi ha uns usuaris que necessiten el pavelló com més aviat millor”, ha manifestat al respecte el president de l’Handbol Terrassa, Toni Alsina.

També l’esport escolar es veu afectat per aquesta incidència en una de les instal·lacions que utilitza. Xavi Dobon, secretari tècnic del Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa, comenta que el més important és trobar una solució. “Tenim un espai menys. I això es nota, perquè se suma a què l’Estadi Olímpic també està en obres i hem hagut de recol·locar l’activitat que es feia allà.”

Canvi de plans

Els treballs de la nova pista coberta de Can Jofresa van arrencar el mes d’octubre passat i el seu termini d’execució era de deu mesos. Però aquest calendari patirà canvis després que el projecte s’hagi aturat per l’augment dels costos inicialment previstos. En aquest sentit, incideixen els preus dels materials de construcció, que han pujat de forma molt significativa en els darrers mesos, i la modificació del projecte inicial de l’obra després de l’aparició d’un problema de fonamentació en els terrenys on inicialment s’havia de construir la pista, circumstància que va obligar a fer una nova redacció del projecte. El nou escenari econòmic va obligar a paralitzar de forma momentània els treballs.

Es busca una solució per a Can Jofresa
To Top