Esports

Berta Bonastre, directora del Mundial a Terrassa

La jugadora del Club Egara assumeix la responsabilitat executiva després de deixar la selecció

La Federació Espanyola de Hockey ha anunciat aquest dimarts el nomenament de la jugadora de hockey Berta Bonastre com a directora de la Copa del Món femenina de hockey que es disputará a Terrassa de l’1 al 17 de juliol. Nascuda a Matadepera fa 29 anys, Berta Bonastre va anunciar la setmana passada en una carta pública el final de la seva etapa com a jugadora internacional després de defensar la samarreta de la selecció en 203 oportunitats i disputar dos Jocs Olímpics. Com a jugadora internacional també va obtenir la medalla de bronze en la Copa del Món de 2018 i en el Campionat d’Europa d’Anvers en 2019.

Berta Bonastre ha manifestat la seva il·lusió per desenvolupar una tasca tan destacada en aquesta competició. “Ser la directora del torneig en aquesta Copa del Món significa molt per a mi. Aquest Mundial succeeix a la ciutat on he nascut i on he jugat tota la vida a hoquei i és màgic poder col·laborar en un esdeveniment tan únic i especial”, ha explicat. “Estic molt contenta perquè així puc aportar el meu granet de sorra des d’una nova perspectiva i això m’omple i fa que em senti més prop de les meves companyes. A més, em dona l’oportunitat de descobrir noves facetes i afrontar aquest repte personal. Les meves funcions seran comunicar tot el que estem fent des de l’organització, transmetre els valors d’aquesta Copa del Món i la passió per l’hoquei, no des de la perspectiva de jugadora, si no com a espectadora d’un esdeveniment així”.

La Copa del Món se celebrarà en dues seus: Amstelveen i Terrassa. Berta Bonastre liderarà, al costat del director executiu Óscar Gallego, la seu espanyola. D’aquesta manera, Bonastre es convertirà en la principal imatge i representant d’un Mundial en el qual les jugadores s’estan preparant per a intentar millorar el bronze aconseguit en l’última Copa del Món, Londres, 2018, on van aconseguir la medalla de bronze. Aquest dijous se celebrarà, en el Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa, la presentació oficial i el sorteig en el qual les 16 seleccions classificades coneixeran els seus rivals en la fase de grups.

Les participants seran Espanya i Països Baixos, com a amfitrions; Bèlgica, Anglaterra, Alemanya i Irlanda com els altres equips europeus; Sud-àfrica com a representant africà, en haver guanyat la recent Àfrica Cup of Nations; la Xina, l’Índia, el Japó i Korea, com a representants asiàtics; l’Argentina, Xile i el Canadà com a americans, i Austràlia i Nova Zelanda, d’Oceania. El sorteig serà conduït pel CEO de la FIH, Tierry Weil, acompanyat per la mateixa Berta Bonastre i l’entrenador i també ex internacional espanyol, Santi Freixa.

Santi Deó, president de la Federació Espanyola, ha explicat les raons d’aquest nomenament. “Organitzar una Copa del Món sempre és molt complex i necessitàvem trobar una líder que reflecteixi els valors que té el nostre esport. Des del primer moment vam estar d’acord que Berta Bonastre, jugadora de la selecció espanyola fins fa molt pocs dies, era la persona idònia per a ser la imatge i cara visible d’aquest esdeveniment. És la persona perfecta per a donar-li l’impuls que necessitàvem a la Copa del Món”.

Berta Bonastre, directora del Mundial a Terrassa
To Top