Valuós empat a dos d’una selecció femenina que cau per “shoot-outs”

Un gol de Xantal Giné ha forçat un desempat que ha estat per a les neerlandeses (1-3)

La rubinenca Xantal Giné, a la dreta, celebrant l'empat a dos final / RFEH

Continuen les bones sensacions per a la selecció espanyola femenina de hockey a l’FIH Pro League. En el segon matx d’aquesta competició, el combinat que prepara Adrian Lock ha empatat aquest dissabte a dos gols davant de la primera potència mundial, els Països Baixos. A la tanda de “shoot-outs“, però, les neerlandeses s’han imposat per 1 gol a 3.

Igual que divendres (0-1), les de Lock han quallat un partit molt complert i han signat taules. Els quatre gols del partit han arribat en llançaments de penal-córner.

Al minut 12, Yibbi Jansen ha batut per primera vegada Melani García. Les espanyoles han reaccionat al segon parcial i Patricia Álvarez ha empatat. Quatre minuts després, Jansen ha reincidit des del penal i s’ha arribat al descans amb la mínima derrota de les espanyoles (1-2).

Al minut 36, coincidint amb una notable millora del joc ofensiu de les espanyoles, la internacional rubinenca Xantal Giné ha establert, també de penal, el 2 a 2 definitiu. Ha estat tot un golàs.

Lock ha alineat com a titulars a dues de les cinc internacionals egarenques: Georgina Oliva i Júlia Strappato. Les altres tres, Clara Badia, Clara Ycart i Marta Segú, també han estat a la llista de 18.

El combinat espanyol es retrobarà amb la Pro League femenina els dies 26 i 27 de febrer viatjant a l’Índia per encarar un altre doble enfrontament.