Esports

La nova fornada s’estrena a València

La selecció espanyola masculina, amb set egarencs a les seves files, jugarà avui i demà a València contra Anglaterra en l’estrena de la Pro League, primer torneig del tècnic Max Caldas

Marc Miralles és l’únic egarenc que juga fora de la ciutat

Entre avui i demà, la selecció espanyola masculina de hockey iniciarà la seva nova etapa, amb el seleccionador argentí Max Caldas als comandaments d’un grup que ha patit i patirà un important relleu generacional. En aquesta llista inicial hi falten, òbviament, molts jugadors als quals se’ls ha donat, de moment descans, però el doble enfrontament contra Anglaterra servirà perquè tothom es faci una idea de com serà l’Espanya de Caldas.

El combinat espanyol, novè del rànquing mundial, s’enfrontarà a una Anglaterra que actualment és sisena, al poliesportiu municipal Verge del Carme de Beteró, a València. El primer matx es jugarà avui a les 11 hores i el segon demà a les 13 hores.

A banda d’espanyols i anglesos, les altres set seleccions que prendran part en l’actual edició de l’FIH Pro League són les següents: Argentina, Bèlgica, França, Alemanya, Índia, Països Baixos i Sud-àfrica. La selecció afronta aquest inici de competició davant d’Anglaterra amb la intenció d’oferir una bona imatge i sumar els primers punts de la competició.

Bon exemple d’aquest canvi generacional que pretén implantar Max Caldas són els set terrassencs que ha convocat per al doble duel davant dels anglesos. Es tracta de Jordi Bonastre, Pau Cunill, Pepe Cunill i Marc Escudé (Atlètic Terrassa); Marc Recasens i Xavi Gispert (Club Egara); i Marc Miralles (RC Polo). La llista de 20 jugadors que seran utilitzats en aquest doble duel la completen els següents 13 jugadors: Mario Garín, Nacho Rodríguez, Ricardo Sánchez, Quique González de Castejón, Álvaro Iglesias i Jose Basterra (Club de Campo); Toni Sanz (Sanse Complutense); Llorenç Piera i Marc Reyné (RC Polo); Adrián Rafí (FC Barcelona); Álex Alonso i Alejandro Dávila (RS Tenis); i Joaquín Menini (HC Rotterdam).

El seleccionador espanyol, Max Caldas, aprofitarà aquests dos primers partits de la Pro League d’enguany per veure en acció jugadors que encara no han debutat amb la selecció en partit oficial. És el cas de la fornada que ha pujat al primer equip procedent del combinat sub-21, com els jugadors de l’Atlètic Pau i Pepe Cunill, Jordi Bonastre o Marc Escudé, així com els del Club Egara Xavi Gispert i Marc Recasens, que tenen més experiència pel que fa a les internacionalitats.

Després d’aquests dos partits jugats a casa, la selecció espanyola viatjarà a finals de mes a l’Índia per disputar dos partits contra aquesta selecció al Kalinga Hockey Stadium de Bhubaneswar, escenari del darrer Mundial masculí de hockey. En la mateixa expedició hi viatjarà la selecció femenina, que afrontarà també dos partits davant de l’Índia.

To Top