Esports

El Terrassa FC de futbol sala és líder i li treu 5 punts al segon

El primer equip de la ciutat està quallant una extraordinària temporada i camina amb pas ferm cap a l’ascens a la Divisió d’Honor Catalana. El conjunt de Diego Blanco ha guanyat 8 dels 9 partits i li treu 5 punts al segon

La plantilla del Terrassa FC, celebrant al vestidor una de les vuit victòries que ha assolit aquesta temporada a la lliga / TERRASSA FC

Després que l’Atlètic Sant Joan retirés de la competició el seu primer equip, el Terrassa FC ha esdevingut el primer equip de futbol sala de la ciutat. Després d’un parell de temporades complicades a causa de la Covid, el conjunt que prepara Diego Blanco (que comparteix les tasques d’entrenador i de jugador) travessa pel seu millor moment al grup primer de la Primera Divisió Catalana. El conjunt terrassenc ha guanyat vuit dels nou partits que ha disputat i li treu ja cinc punts de distància al segon classificat, el CN Caldes “B”.

Els terrassistes caminen amb pas ferm cap al seu objectiu, que no és cap altre que l’ascens de categoria. Només puja el primer. Dels nou partits que han disputat, els de Diego Blanco n’han guanyat vuit, no n’han empatat encara cap i només han concedit una derrota, concretament a la segona jornada de lliga, en un duel que van perdre per 4 gols a 6 al pavelló de Sant Llorenç davant del CFS Cerdanyola 2006.

Vuit victòries

Pel que fa a la resta de partits, el Terrassa FC els ha guanyat tots. Es va estrenar a la competició el 16 d’octubre imposant-se per 5 a 8 a domicili a la pista de l’Sporting Montmeló. En la seva estrena a casa va sumar la seva única derrota. Des de llavors acumula set victòries consecutives. La seva victòria més ajustada ha estat per dos gols de diferència (2-4 a la pista del Barri Can Calet). I en tres ocasions ha guanyat per set gols de diferència, el màxim avantatge fins ara. A la tercera jornada va derrotar per 4 a 11 l’Alella, a la penúltima per 1 a 8 a Sant Joan de Vilassar i a la darrera va batre per 10 a 3 a casa l’Unió Mollet. Va ser el 18 de desembre en el darrer partit de l’any 2021.

Els terrassistes reprendran la competició el proper diumenge dia 16 de gener a les 12.15 hores a la pista del penúltim classificat, l’Olímpic La Floresta “B”. Al conjunt local li queden cinc partits per tancar la primera volta. El més exigent de tots serà el que disputaran el dia 6 de febrer a la pista del segon classificat, un CN Caldes “B” al qual volen guanyar per allunyar-lo fins als vuit punts, una circumstància que els deixaria molt de marge per proclamar-se campions de lliga.

Ramon Cañellas, segon entrenador del Terrassa FC, valora molt positivament la ratxa de l’equip. Tot i que no vol parlar obertament de pujar a la quarta categoria del futbol sala estatal, tampoc amaga que és l’objectiu que s’ha marcat el vestidor. “La veritat és que ens trobem en un molt bon moment de forma. L’equip està fent les coses bé i això s’acaba notant, tot i que tret de tres partits, la resta han estat molt disputats”, assenyala.

Ramon Cañellas, optimista

L’expert tècnic terrassista entén que la clau de la bona dinàmica del Terrassa FC és “la gran intensitat defensiva que estem mostrant jornada rere jornada”. I també la gran aportació golejadora d’homes com Toni Sánchez, que ha arribat del Sala 5 Martorell de Segona “B”, o el capità, Àlex Borrego. Acumulen 18 i 15 gols en les nou jornades que s’han disputat. Entre tots dos han fet 33 dels 67 gols de l’equip, pràcticament la meitat.

I és que el Terrassa és el màxim golejador del grup amb aquests 67 gols. N’ha fet 30 més que els dos equips que el segueixen a la taula classificatòria, el CN Caldes “B” i l’Escola Pia de Sabadell “B”. En defensa, l’equip ha encaixat només 29 gols.

Un altre dels aspectes que Cañellas destaca com a rellevants de la bona ratxa del conjunt terrassenc és l’aportació de Diego Blanco, que veient que l’equip tenia baixes, va decidir tornar a jugar. Amb 46 anys, va “redebutar” a la cinquena jornada davant del Barri Can Calet i ha participat en les cinc darreres victòries de l’equip. “Poder tenir un jugador de la qualitat de Dieguito a la plantilla és tot un luxe i un estímul per a la resta de jugadors. Ell ha estat una estrella del futbol sala espanyol i ho dona tot a cada partit. És el mirall perfecte per als joves”, remarca Cañellas, amb qui Diego Blanco ja ha coincidit en altres equips, com el CN Sabadell.

Toni Sánchez, màxim golejador de la categoria

El jugador del Terrassa FC Toni Sánchez és el màxim golejador dels sis grups de Primera Catalana. Ha anotat un total de 18 dianes en els 9 partits que ha disputat, amb una mitjana de 2 gols per partit. El segueix Mohamed Zaidi, del Mora d’Ebre, que duu 17 gols, però en 10 partits al grup sisè. El segon màxim anotador del Terrassa és Àlex Borrego, amb 15 gols, un d’ells de penal.

To Top