Esports

El Gimnàstic Terrassa brilla a casa

Clara Navarro i Clàudia Villalba van ser les millors de la fase de permanència

Clara Navarro, del Gimnàstic Terrassa, en ple exercici de barra. La terrassenca va ser la millor en l’àmbit individual / LLUÍS CLOTET

Per quarta temporada consecutiva, el conjunt femení del Gimnàstic Terrassa es manté a la Primera Divisió, màxima categoria de la lliga de clubs Iberdrola, que va viure el passat cap de setmana la seva gran final al pavelló del Bon Aire, on es van reunir les millors gimnastes del panorama espanyol. El conjunt terrassenc sortia sisè, amb l’objectiu d’assolir la permanència a casa. Tot i la baixa de Laura Gamell, les seves companyes van competir a un gran nivell i l’equip va acabar per davant del CEGAD Los Cantos d’Alcorcón (que va pujar) i del CGA L’Hospitalet, que seguirà un any més a la Segona Divisió.

El conjunt terrassenc l’integraven les següents set gimnastes: Clara Navarro, Clàudia Villalba, Iris Espigares, Laura García, Noa González, Noa Granados i Victoria Valeros.
Un dels moments de major afluència de públic al pavelló del Bon Aire va ser durant la disputa de la competició per la permanència, on les terrassenques van ser un pèl irregulars en alguns exercicis, però van rematar la seva victòria a l’exercici de terra amb molt bones puntuacions, especialment per part de Clàudia Villalba i Clara Navarro, que van superar els 12 punts. El conjunt local va assolir 179,917 punts, per davant de les madrilenyes, que en van totalitzar 177,783, i del conjunt de L’Hospitalet de Llobregat, tercer amb 177,132.

Lluís Clotet

Navarro i Villalba van ser, de fet, les dues millors gimnastes de la competició de permanència i van recollir els seus respectius reconeixements individuals. Ambdues van començar a competir amb 4 anys i en tenen ja 17. Villalba assenyalava després de la competició: “M’he trobat bé en general. No ha estat la meva millor competició. He comès errors, però estic contenta d’haver assolit la permanència. He acabat bé en l’exercici de terra. Veníem de competir al Campionat d’Espanya, a Pamplona. Ens ha faltat temps per poder recuperar bé i acumules força cansament. Ara ja s’acaba la temporada. Tenim ganes de descansar per arribar el millor possible a la temporada vinent”, comenta.

La millor a l’exercici de terra
La seva companya Clara Navarro, que va signar la millor puntuació en l’exercici final de terra, va afegir: “Al principi hem començat amb alguns errors, però al final remuntat”, va comentar Navarro. “En la competició, tot va molt de pressa. Hi dediques moltes hores i en un minut i mig d’exercici pots fallar. Però quan et surt bé, és molt gratificant”, assenyala. “Amb la Covid, la majoria de competicions s’han acumulat a final d’any i acabem força cansades. Ara necessitem desconnectar una mica”, ressalta la gimnasta terrassenca.

Mireia Pont, l’entrenadora d’ambdues al CAR de Sant Cugat, comenta: “En principi érem les favorites. Hi ha hagut errors a les paral·leles i a la barra d’equilibris, que són els aparells més complicats, però al potro i al terra totes ho han fet molt bé i això ens ha fet pujar molt bé la nota”, comenta Pont. “Ara el cap demana descans. Costava concentrar-se, però les noies ho han donat tot. Ha sortit prou bé. Estem molt contentes”.

Lluís Clotet

El president de l’entitat, Miquel Àngel Gamell, va valorar molt positivament la primera posició de la promoció. “Hem patit fins al darrer moment. Els tres equips hem quedat molt junts. El repte era mantenir-nos i ho hem aconseguit. Ens ha faltat l’experiència de la Laura, però l’equip ha sabut competir francament molt bé”.

El CGE Les Moreres d’Esplugues va ser el campió

A la final de Primera, en la qual van prendre part els quatre primers classificats de la lliga, el CGE Les Moreres d’Esplugues de Llobregat es va proclamar campió amb un total de 194,866 punts. La medalla de plata va correspondre al Club Egiba de Manresa, mentre que el bronze va ser per al Xelska de Palma de Mallorca, l’únic dels participants no català. El Gimnàstic Terrassa es va mantenir amb 179,917, igual que el CEGAD Los Cantos d’Alcorcón. El CGA L’Hospitalet va perdre la categoria.

FOTOS | El Gimnàstic Terrassa a la Primera Divisió de la lliga femenina de clubs Iberdrola

To Top