Esports

Clàudia Villalba, tercera d’Espanya en gimnàstica

El Gimnàstic Terrassa va obtenir un total de set medalles en la competició

Clàudia Villalba, a l'esquerra, amb Clara Navarro

Pamplona ha acollit el Campionat d’Espanya individual i de clubs en les seves diferents categories, amb una participació molt destacada del Gimnàstic Terrassa. Cal subratllar el gran paper de Clàudia Villalba en la categoria sènior, en la qual va obtenir la medalla de bronze en la classificació general, un resultat que la consagra a l’elit de la gimnàstica espanyola. Només es va veure superada per les olímpiques Roxana Popa, del Los Cantos Alcorcón, que va obtenir el títol, i Alba Petisco, de Les Moreres, segona classificada.

Villalba va mostrar una gran regularitat en tots els aparells. Això li va permetre assolir la medalla de plata en terra i el bronze en barra, a més de la quarta posició en asimètriques i salt. Aquesta ha estat la seva millor competició en categoria sènior i confirma la seva progressió en els darrers mesos després de la dura recuperació posterior a l’aturada per la pandèmia. La gimnasta egarenca va obtenir una puntuació de 51,501 punts, amb una renda de dos punts de distància sobre la quarta classificada.

En aquesta mateixa categoria, el Gimnàstic Terrassa va comptar amb la participació de Clara Navarro, que va patir una forta penalització en l’aparell d’asimètriques que li va fer perdre moltes opcions. Va finalitzar en la catorzena posició general. El seu millor exercici va ser en l’aparell de barra, en el qual va ocupar la setena posició final. Ambdues gimnastes seran peces clau en la fase final de la Liga Iberdrola que se celebrarà a Terrassa aquest pròxim cap de setmana i en el qual les egarenques opten a la permanència a la Primera Divisió.

Oriol Rifà, amb Iris Espigares. El gimnasta egarenc va ser tercer en cavall d´arcs

Podi masculí
Pel que fa a la categoria júnior, Oriol Rifà va assolir el resultat més destacat de la delegació egarenca. Es va penjar la medalla de bronze en cavall d’arcs i es va quedar a les portes del podi en barra fixa, finalitzant en la quarta posició. En la general va ser setè. En l’apartat femení, Iris Espigares, que es troba en plena recuperació d’una llarga lesió, va ocupar la catorzena posició amb una actuació molt meritòria pel seu poc rodatge competitiu.

L´equip de nivell 5, subcampió dEspanya

Pel que fa a la competició de via olímpica nivell 5, el Gimnàstic Terrassa es va proclamar subcampió d’Espanya per equips. Van formar l’equip Laura García, Noa Granados i Victòria Valeros. Laura García va brillar en asimètriques, assolint la medalla de plata. A més, va ser setena a la general. Noa Granados es va quedar a les portes del podi en asimètriques i terra. I va ocupar la dotzena posició general. Victoria Valeros va ser dinovena.

Sofia Boada, campiona d´Espanya de nivell 1

En via olímpica nivell 1, el de les més petites, Sofia Boada es va proclamar campiona d’Espanya en asimètriques. Va ser la 23 a la general. Per equips, va formar amb Lara Sánchez i Xiana López per ocupar el sisè lloc.

En via olímpica nivell 3, l’equip format per Aina Ambrosio, Alexia Aparicio, Júlia Camps, Lucía González i Ariadna López, va finalitzar cinquè. En via olímpica nivell 4, Claudia Boada es va quedar a les portes del podi en terra i va ser vuitena a la general. Abril Puig va ser la 29. Noa González, en nivell 6, va ser la 33.

Clàudia Villalba, tercera d’Espanya en gimnàstica
To Top