El Club Egara s’acomiada de la Copa de la Reina

L’equip del Pla del Bon Aire ha perdut per 1 a 2 contra el Júnior en les semifinals del torneig

Una jugada del partit entre el Club Egara i el Júnior / RFEH

El Club Egara ha estat eliminat de la Copa de la Reina de hockey, després de perdre per 1 a 2 contra el Júnior en la semifinal que s’ha disputat aquest dissabte a les instal·lacions del Real Club de Polo de Barcelona. L’equip del Pla del Bon Aire ha oposat resistència en tot moment i ha tingut moments brillants, però en conjunt el Júnior ha gestionat millor el partit i ha sabut aprofitar els moments clau per aconseguir una victòria que li permetrà defensar el títol obtingut en la darrera edició de la Copa.

El conjunt de l’Egara ha mostrat una bona cara en el primer quart. S’ha defensat en ordre, no ha perdut la paciència davant el domini més gran del seu rival i ha sabut assumir un major protagonisme quan les de Sant Cugat han quedat en inferioritat per una targeta verda a Júlia Strappato. Carola Salvatella ha protagonitzat la primera oportunitat després d’una acció de Berta Bonastre. Però el Júnior ha anat recuperant el protagonisme i la portera de l’Egara, Mariona Girabent, ha intervingut de forma decisiva en dues accions de Júlia Strappato i Laura Bosch. La resposta de l’Egara ha arribat de la mà de Maria Tost.

Quan mancaven sis segons pel final del primer quart, l’Egara ha rebut el primer cop seriós del partit en encaixar el 0 a 1. Una pèrdua de bola ha permès les de Sant Cugat construir una acció ofensiva que Mariona Serrahima ha culminat amb el primer gol de l’encontre.

Aquest gol ha afectat les egarenques, que en el segon quart han vist com les millors ocasions eren pel seu rival. Sense oportunitats notables, el conjunt d’Albert Massaguer s’ha mantingut dins del partit i ha salvat una situació complicada poc abans del descans, amb tres penals córners consecutius del Júnior, sense transcendència final en el marcador. A la mitja part s’ha arribat amb el 0 a 1.

En el minut 48 ha arribat el segon gol del Júnior, a càrrec de Laia Vidosa amb una potent rematada a punta d’àrea. Semblava la sentència per a l’Egara, però l’equip del Pla del Bon Aire ha reaccionat de forma molt meritòria. Marta Grau ha reduït distàncies en el minut 50 i l’Egara ha forçat la màquina a la recerca de l’empat, amb dues ocasions quasi consecutives que no han obtingut el premi final.

El quart període no ha permès l’Egara igualar el partit. El joc no s’ha costat en excés a l’àrea d’un Júnior que en el minut 60 ha pogut sentenciar en un stroke. Però Mariona Girabent ha aturat el llançament de Gigi Oliva. Les egarenques han forçat en el tram final, que han disputat amb una jugadora menys per expulsió temporal de Maria Tost. Però els seus esforços no han tingut recompensa en el marcador.

Diumenge a les 9 hores, les del Pla del Bon Aire s’enfrontaran al camp 2  al Taburiente canari, que ha perdut per 2 a 1 davant del Club de Campo tot i haver-se avançat al marcador.

A les 11 hores, el Júnior defensarà el títol davant del Club de Campo a la final de la Copa de la Reina. Serà la reedició de la darrera final de Copa, a València.

Albert Massaguer vol el bronze

L’entrenador del Club Egara, Albert Massaguer, ha marxat satisfet malgrat l’eliminació. “El Júnior té un gran equip i se’ns ha posat 0 a 2, però hem sabut competir en tot moment. Hem retallat distàncies i fins i tot hem pogut empatar. Elles han hagut d’acabar perdent temps”.
El tècnic terrassenc dona molta importància al duel de diumenge a les 9 hores. “Tenim ganes de competir per la medalla de bronze. A la darrera edició vam ser quartes i ara volem acabar amb un bronze. L’equip s’ho mereix”, assenyala Massaguer, que diumenge tampoc no podrà seure a la banqueta del Club Egara.

Complirà el seu tercer i últim partit de sanció. El seu segon, Edi Tubau, tornarà a fer-se càrrec de l’equip.