Espanya cau 9-10 amb Sèrbia i lluitarà pel bronze masculí

Una derrota en un final agònic duu Espanya a lluitar pel bronze amb Hongria

El terrassenc Álvaro Granados, en una acció ofensiva del partit d'avui / COE

En un partit èpic, d’aquells que fan afició, la selecció espanyola masculina de waterpolo ha perdut aquest divendres per 9 gols a 10 davant de l’actual campiona olímpica, Sèrbia, en la segona semifinal del torneig, que se celebra a Tòquio. A la primera semifinal, Grècia s’ha imposat per 9 a 6 a Hongria. Seran precisament els hongaresos (guanyadors de tres de les cinc darreres finals olímpiques) els rivals dels espanyols en el duel per la medalla de bronze que es disputarà diumenge a les 6.40 del matí (hora catalana). A les 9.30, grecs i serbis s’enfrontaran en una gran final en la qual la selecció masculina de waterpolo no ha pogut acompanyar a la seva homòloga femenina.

Espanya, amb els waterpolistes egarencs Álvaro Granados i Bernat Sanahuja a les seves files, va fer un dels millors partits dels darrers anys. Va lluitar de tu a tu fins al final i va mantenir intactes les seves opcions de passar a la final en tot moment. Els serbis es van escapar amb un parcial de 0 a 2 al primer quart, però els homes que prepara David Martín van reaccionar i van signar un 5 a 2 de parcial. El 5 a 4 que assenyalava l’electrònic al descans feia preveure un final tan equilibrat com el que s’ha viscut. Al tercer període, els espanyols han augmentat l’avantatge gràcies a un 2 a 1 (7-5), però els serbis han signat un quart període molt intens. L’han guanyat per 2 a 5 i s’han acabat imposant per 9 a 10, barrant el pas de la selecció espanyola a la gran final.

Els dos waterpolistes terrassencs han tingut un gran protagonisme en el partit, tant en atac com en defensa, però el millor ha estat sens dubte el porter, un Dani López Pinedo que s’ha fet un fart de signar aturades impossibles. Granados ha marcat un dels gols clau, un 6 a 4 que obria una escletxa de dos gols al penúltim minut del tercer quart. Segons després, Blai Mallarach ha fet el 7 a 4. Veure’s tres gols amunt convidava a l’optimisme, però la reacció sèrbia no s’ha fet esperar. El conjunt liderat per Filipovic, l’abanderat serbi en aquests Jocs, i l’atacant Stefan Mitrovic han resultat decisius en la remuntada sèrbia. Del 7 a 4 s’ha passat a l’empat a vuit sense solució de continuïtat gràcies a un gol de Mitrovic quan faltaven dos minuts per acabar. Quan faltaven menys de dos minuts, Roger Tahull s’ha avançat a la sortida del porter per fer un esperançador 9 a 8. Però al darrer minut, dos gols dels serbis han deixat a Espanya sense final. Amb 25 segons per jugar, David Martín va demanar un temps mort per preparar l’atac que podia conduir als penals, però una contrafalta ho va evitar.