Esports

“L’Handbol Terrassa és un club en creixement”

Antoni Alsina ha pres el relleu de Ricard Guardeño al capdavant de l’Handbol Terrassa. El nou president vol enfortir el club

Antoni Alsina és el nou president de l'Handbol Terrassa / Nebridi Aróztegui

Antoni Alsina Sánchez, de 55 anys, és el substitut de Ricard Guardeño com a president de l’Handbol Terrassa. La inesperada renúncia de l’anterior mandatari per problemes personals, va obligar la junta directiva a nomenar un relleu que permetés donar continuïtat a la feina feta fins aleshores. Guardeño iniciava un segon mandat com a president de l’entitat que es va veure interromput després de la primera temporada. Antoni Alsina era el component amb major experiència a l’equip directiu, ja que havia format part de la junta de Pedro Alagón i després de la de Guardeño en diferents responsabilitats, sobretot relacionades amb la promoció de l’handbol.

“Ens va agafar una mica per sorpresa”, apunta Antoni Alsina en referència a la marxa del president. “Ja ens havia insinuat les seves dificultats per poder dedicar-se a la presidència i finalment els companys de junta van decidir que fos jo, com a membre més antic i amb major experiència, qui agafés el relleu. Vam pensar que buscar un recanvi a la mateixa junta era el més adient perquè només feia un any que havia començat el mandat. Un període electoral suposava un enrenou”.

Antoni Alsina explica que l’Handbol Terrassa és una entitat de bon present i futur molt prometedor. “Hereto un club en creixement. En aquests darrers anys s’ha fet un molt bon treball. En el primer mandat del Ricard Guardeño es van posar les bases per fer un creixement del club des de la base. Penso que vivim un bon moment i que les perspectives són de continuar creixent”.

Els objectius
El nou president de l’Handbol Terrassa explica alguns dels punts clau del seu llibre de ruta. “Volem que la ciutat senti parlar de l’handbol com un esport propi. Som un esport amb molts anys de tradició a Terrassa. Volem portar el club al més alt nivell, partint d’una feina molt acurada en els equips inferiors. Creiem que aquest és un eix fonamental perquè després els primers equips aixequin el nivell. En aquest sentit, entenem que és bàsic potenciar un pla de formació dels nostres entrenadors. La incorporació de Miquel Benítez a la direcció esportiva serà important”.
En aquesta direcció, es mostra convençut del bon futur que espera al club. “Confio que treballant bé, aconseguirem millorar, créixer i estendre la pràctica de l’handbol a més persones, a més escoles, que es parli més als mitjans de comunicació”.

Aquesta temporada, l’Handbol Terrassa ha finalitzat l’exercici amb 211 esportistes en els seus equips, el que significa un increment del 16% amb relació a l’any anterior malgrat la pandèmia. “Estem en una línia sostinguda en els darrers anys que s’ha pogut mantenir. El problema és que tenim algunes dificultats quant a disponibilitat de pistes. A la ciutat hi ha un dèficit important de pistes cobertes, tenim molta pràctica esportiva i durant molts anys no s’ha invertit el que calia”.

Èxits femenins
“Hem crescut en quantitat i en qualitat, especialment en els equips femenins amb resultats tan notables com el quart lloc del cadet al Campionat d’Espanya o la posició d’ascens del sènior, que no puja perquè aquesta temporada no hi ha ascensos”, explica Alsina. “Estem convençuts que el sènior femení pot arribar a la Divisio de Plata en uns anys. És el que ens diuen els nostres responsables tècnics i jo me’ls crec. A la línia masculina sempre és més difícil. La nostra idea passa per fer créixer el club en conjunt, consolidar les estructures aconseguides en aquests anys a escala esportiva, social i econòmica”.
Amb relació al primer equip masculí, que militarà a Primera Nacional per segona temporada consecutiva, espera amb optimisme que la tornada del tècnic Magí Serra a la banqueta i els fitxatges realitzats es visualitzi en resultats esportius positius. “Magí Serra és un molt bon entrenador. I s’han buscat reforços adients per disposar d’un equip amb garanties per obtenir una bona classificació”.

“L’Handbol Terrassa és un club en creixement”
To Top