Esports

La nova Casa de l’Esport, el 2022

L’Ajuntament té previst obrir la Casa de l’Esport abans del Mundial de hockey femení del pròxim any. Acollirà el Servei Municipal d’Esports i s’obrirà a les entitats

L’antic ajuntament va ser també seu de l’Institut Industrial i del Centre Excursionista

La Casa de l’Esport de Terrassa entrarà en funcionament abans del Mundial femení de hockey que es disputarà a la ciutat de l’1 al 17 de juliol de 2022, segons preveu l’Ajuntament. Aquest equipament ocuparà l’edifici de l’antic ajuntament, ubicat al Raval de Montserrat i acollirà el Servei Municipal d’Esports a més d’altres espais oberts a les activitats d’entitats de la ciutat. La inversió econòmica ascendirà a un milió d’euros per adequar l’espai a les noves funcions. Està previst que els treballs comencin en poques setmanes per complir el calendari establert.

Segons el projecte elaborat per l’Ajuntament, a la planta baixa es trobarà la recepció i un espai en el qual està previst obrir durant el Mundial femení una exposició sobre el hockey. Activitats d’aquestes característiques es podrien realitzar posteriorment. A la primera planta, de 176 metres quadrats, s’habilitarà una sala d’actes oberta a les entitats esportives de la ciutat en l’antic saló de plens i una sala de reunions que també podrà ser utilitzada pels clubs. A la planta superior de l’edifici, s’hi instal·larà el Servei Municipal de l’Esport i, probablement, el Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa.

Aquest immoble històric havia estat observat com a seu de la Casa del Hockey, un projecte impulsat pels clubs de la ciutat com a centre d’activitats comuns. Però finalment, el canvi d’usos deixa aquesta idea en una situació compromesa. L’Ajuntament ha ofert altres ubicacions als clubs de la ciutat i espais d’utilització dins la Casa de l’Esport, sense resultat.

Decepció als clubs de hockey
“Estem molt decebuts per com ha acabat aquest tema”, ha admès el president de l’entitat Hockey per Terrassa, Francesc Salvatella. “Existia un compromís de fer la Casa del Hockey a l’antic ajuntament que al final no s’ha complert. Penso que no s’ha entès que aquest és un projecte de ciutat, no una reivindicació del hockey”.

Salvatella ha recordat que van ser els clubs i Hockey per Terrassa els que van gestionar l’acord entre el propietari de l’edifici, l’Institut Industrial, i l’ajuntament per la cessió de la titularitat. “Ens van dir que allà aniria la Casa del Hockey, es pot consultar en qualsevol hemeroteca. Fins i tot vam parlar de la possibilitat de traslladar la seu de la Federació Catalana a Terrassa. I de cop i volta vam veure aquest nou projecte”.

La nova Casa de l’Esport, el 2022
To Top