Esports

El CN Terrassa no baixa del tren europeu

El conjunt masculí del CN Terrassa ha tornat a obtenir la classificació per a la Champions en una bona temporada dels de Dídac Cobacho.

El tècnic Dídac Cobacho celebra un gol en un partit de lliga / Lluís Clotet

En una temporada marcada per la pandèmia de la Covid-19, el waterpolo ha estat un dels esports que menys afectació ha patit. Tot i caure eliminat a les semifinals pel títol de Lliga a mans del CN Barcelona, el CN Terrassa ha quallat una bona temporada. El tècnic Dídac Cobacho es mostra molt satisfet pel rendiment ofert per un equip que no ha arribat encara al seu sostre. “Evidentment, ens hauria agradat poder jugar la final contra el Barceloneta, però el Barcelona ens va superar a les semifinals. Especialment en el segon partit, en el qual van fer una defensa gairebé perfecta. El seu porter va tenir una actuació espectacular. Però penso que aquella eliminació no desllueix gens la nostra gran temporada”, assenyala el tècnic del primer equip egarenc.

A l’hora de fer balanç de la temporada, el preparador terrassenc comenta: “No és que sigui bo. És boníssim. Només ens han guanyat dos equips, el Barceloneta i el Barcelona, el primer i el segon. A la resta els hem guanyat. Hem competit contra equips molt forts, com el Sabadell i hem acabat tercers de la lliga. Volíem una final, però el Barcelona també. Al final, el més important és que estem allà. Hi ha molta igualtat. Cal reconèixer que el Barcelona tenia un puntet més de veterania que nosaltres. Porten tres anys junts i estan molt conjuntats”, comenta. I afegeix: “Nosaltres veníem d’un any amb algunes baixes i ens hem hagut de fer. Però em sento molt orgullós del que han fet els meus jugadors. La veritat és que és per estar molt content. Hem fet partits extraordinaris”.

Per citar algun aspecte negatiu de la temporada, Cobacho parla de “l’ordre defensiu”. I diu: “Això és responsabilitat meva. No he acabat de trobar la manera que l’equip tingués més ordre defensiu. Jo soc un entrenador a qui li agrada jugar a pocs gols i de vegades n’hem encaixat massa. La meva mentalitat és que mentre vas empatat treus un punt. Aquest any hem tingut partits molt ofensius. I si et llances molt amunt i no defenses passa això, que li pots fer 14 gols al Barcelona, però ells te’n fan 16”.

Temporada atípica
Amb relació a la incidència de la Covid, Cobacho assenyala: “Ha estat una temporada estranya. Però la sort que hem tingut és que hem tingut competició. I és gràcies a la competició que el nostre esport segueix viu. A l’equip li han faltat partits d’entrenament contra d’altres equips. Ho he anat repetint durant tot l’any. Fem doble sessió cada dia, però ens han faltat partits. Ho he parlat amb d’altres equips i els ha passat el mateix”, diu Cobacho. “Per sort, no hem tingut casos de Covid i no hem hagut de suspendre partits. Estic molt content del balanç d’aquesta temporada i molt orgullós del rendiment que han ofert els meus jugadors”, comenta el tècnic, que pensa ja en el proper exercici.

La plantilla no patirà grans canvis i conservarà el bloc d’aquesta darrera temporada, el que permetrà el CN Terrassa seguir lluitant amb els millors. La marxa d’Agustí Pericas al waterpolo alemany serà la principal novetat de l’equip, que espera fer algún fitxatge per cobrir aquesta absència.

Tornar a Europa és un dels grans al•licients de cara a la nova temporada. Ho haurà de fer després de superar dues eliminatòries prèvies. Cobacho assenyala al respecte. “Ja pensem en la temporada vinent. Estem molt mentalitzats per tornar a competir a Europa. I ens agradaria poder-ho fer amb públic”.

El CN Terrassa no baixa del tren europeu
To Top