Esports

Fred Soyez deixarà la selecció de hockey després de Tòquio

Canvi a la banqueta de la selecció espanyola masculina després dels Jocs Olímpics de Tòquio

Fred Soyez ha estat seleccionador en els darrers set anys

La Federació Espanyola de Hockey ha anunciat aquest dimecres el relleu al davant de la selecció absoluta masculina després dels Jocs Olímpics de Tòquio. El tècnic francès Fred Soyez deixarà el càrrec després de set anys al capdavant de l’equip. Segons ha manifestat el president de la Federació, Santi Deó, s’ha decidit aquest relleu basant-se en el canvi que es produirà en el grup de jugadors internacionals. Cal recordar que després dels Jocs Olímpics un grup important de jugadors deixaran la pràctica del hockey. “Després de dos cicles olímpics, hem pensat que és el moment de fer un canvi en la direcció del que serà un equip nou”, ha dit Deó.

El nou seleccionador serà anunciat en unes setmanes. Soyez, que arribava al càrrec el setembre de 2014, completarà així set anys al capdavant del combinat nacional. Un temps, on en tot just uns mesos, aconseguia classificar a l’equip nacional per a la cita olímpica a Rio de Janeiro 2016. Allí aconseguirien ser segons de grup, vencent a una Austràlia, en aquells dies campiona del Món i on únicament l’Argentina, la que posteriorment es penjaria la medalla d’or, impedia per mitjà d’un solitari gol la classificació dels espanyols per a les semifinals del torneig. Ja en 2019 repetirien classificació; ara per a Tòquio 2020. Uns mesos abans, Espanya obtenia la medalla de plata en el Campionat d’Europa d’Anvers. Un èxit en aquesta competició que s’aconseguia després de 12 anys des de l’última i després de 8 sense pujar a un podi internacional.

“Em quedo amb la medalla d’Anvers després de vuit anys sense pujar a un podi internacional”, ha manifestat Soyez en relació amb la seva trajectòria.

Fred Soyez deixarà la selecció de hockey després de Tòquio
To Top