Esports

Adéu d’una generació

Amb el final de la temporada de hockey, diversos jugadors han dit adéu a la competició

En els darrers partits de la lliga, els comiats de jugadors i jugadores dels seus respectius clubs ha estat un constant degoteig. Pràcticament tota una generació dirà adéu a la pràctica del hockey al màxim nivell. Molts d’ells són internacionals i s’acomiadaran del hockey després dels Jocs de Tòquio, del 25 de juliol al 7 d’agost. D’altres canviaran d’aires i buscaran noves experiències per Europa, a les lligues holandesa, belga o alemanya fonamentalment.

Pel que fa al que són estrictament les retirades, en la categoria masculina, el Club Egara és l’equip que s’ha vist més afectat. Quatre dels seus pilars fonamentals van jugar dissabte passat el seu darrer partit a la “final-four” de Can Salas. Es tracta del porter Quico Cortès, el defensa Josep Romeu, el migcampista Marc García-Chicote i el davanter Pau Quemada. Cortès, Romeu i Chicote volen dir adéu amb una medalla olímpica amb la selecció espanyola.

A l’Atlètic, l’única retirada que s’ha anunciat de moment és la del migcampista Jan Malgosa. Tot i que ha arribat a ser internacional, Malgosa no forma part de la llista que està preparant els Jocs de Tòquio. En el cas del CD Terrassa, degà del hockey espanyol, deixen el hockey el defensa Nani Avellaneda i el migcampista Oriol Bach.

Altres dos terrassencs il·lustres abandonaran la pràctica activa del hockey després d’una cita olímpica en la qual estaran presents. Es tracta dels jugadors del Polo Roc Oliva i David Alegre, dues de les grans icones del hockey local. Oliva es va formar a l’Atlètic i Alegre al Club Egara.

Baixes femenines
A la lliga de Divisió d’Honor femenina hi ha menys baixes i menys sensibles. El Club Egara és l’equip que ha perdut més integrants, concretament a tres de les jugadores més importants de la seva plantilla, com la capitana Cristina Salvatella. A banda de la migcampista, en el conjunt que entrena Albert Massaguer també es va acomiadar amb tots els honors en el derbi de la darrera jornada davant de l’Atlètic a la defensa Anna Fitó i a Karina Domingo, que ja havia tingut dificultats per jugar aquesta temporada.

Al CD Terrassa no hi ha de moment cap jugadora que hagi comunicat al club la seva voluntat de retirar-se, a banda de Sílvia Gabarró i Núria Sabatés, que estaven jugant ara amb el segon equip de l’entitat.

Pel que fa a l’Atlètic, que enguany ha tornat la categoria, Jordi Flo confia a mantenir també el gruix de les seves jugadores, totes elles molt joves. El descens, però, farà que algunes membres de l’equip marxin a jugar fora.

Adéu d’una generació
To Top