Fa sis anys, el Club Patí Matadepera va crear el grup Xou Petit, integrat per dotze patinadores d’entre 18 i 28 anys. Totes combinen el patinatge artístic amb la feina o els estudis. Patinaven des de ben petites als seus clubs. A mesura que s’han anat fent grans, han trobat la manera de seguir patinant gràcies a aquesta modalitat de grups de xou. La seva s’anomena xou petit, ja que han de sortir a pista entre sis i dotze patinadores, sense límit d’edat. Existeixen també el xou gran, el xou júnior i els quartets. Aquest grup, nascut l’any 2015, ha estat pioner dins del club en aquesta modalitat. Ha permès donar sortida a patinadores de lliure que volen seguir patinant. En aquests darrers sis anys de vida, el grup s’ha anat renovant. La seva ànima segueix sent l’entrenador, Llorenç Álvarez, que és també coreògraf, dissenyador de l’atrezzo i de vestuari. D’ell surten unes idees que consensua després amb totes les noies.
Treball assembleari
El seu és un treball en equip, gairebé assembleari. Durant el confinament, quan no s’han pogut entrenar al pavelló o a la pista exterior, han seguit treballant on-line. Aquesta temporada han tingut l’ajuda de la preparadora física Júlia Figueroa. Amb el seu espectacle “Salem”, l’equip de xou petit del CP Matadepera s’acaba de proclamar a Lleida subcampió d’Espanya de patinatge artístic en la modalitat de grups de xou petit. Al Campionat de Catalunya havia estat tercer. La competició, a porta tancada, va reunir 22 equips. Amb el seu “Salem”, va aconseguir una excel·lent valoració mitjana de 86,6 punts en una final molt equilibrada.
“Salem” és el cinquè espectacle que defensen. L’any 2016, van ser sisenes de Catalunya i vuitenes d’Espanya amb el número “1 TIC- 7 TACS”. A l’exercici 2017, amb “El venedor de fum”, van repetir el sisè lloc al Català i van acabar desenes a Espanya. L’any 2018 van fer un salt qualitatiu. Amb “Guia’m”, van ser terceres a Catalunya i sisenes a Espanya. El 2019, el darrer abans de la pandèmia, van acabar sisenes de Catalunya i setenes d’Espanya amb “90-60-90”. El salt definitiu ha arribat amb aquest “Salem”, que al 2020 els va valdre el campionat de Catalunya. El d’Espanya no es va poder fer. Aquest 2021, després del tercer lloc català i el subcampionat d’Espanya, aspiren a prendre part al Campionat d’Europa i al Mundial. L’Europeu se celebrarà del 28 al 31 de juliol en una ciutat espanyola per determinar, mentre que el Campionat del Món serà a la capital paraguaiana, Asunción, del 28 de setembre al 9 d’octubre.
Superant la pandèmia
La pandèmia va posar a prova les patinadores i el seu “Salem”. Gràcies a l’Ajuntament de Matadepera, han pogut entrenar-se en els darrers mesos al pavelló 1 d’Octubre. Defensaran “Salem” al Campionat d’Europa, però no tenen clar si podran fer-ho al Mundial. Es tracta d’una qüestió econòmica. Són un grup modest, Les despeses de vestuari, atrezzo, maquillatge i trasllats se les paguen elles. Enguany han passat a formar part de la familia Skatidor, però segueixen buscant espònsors i suport financer per mantenir viva la flama de la seva il·lusió. Aspiren a anar a l’Europeu i al Mundial. “Salem” era el número de la temporada 2020, però el reglament els permet defensar-lo dos anys seguits. “Es tracta d’un programa amb un gran potencial. Li havíem de treure encara molt de suc. Molta gent ens ho demanava. Té una història, una intensitat i uns efectes que tant el públic com els jutges aprecien moltíssim”, explica la delegada del grup, Mari Pau Caballero.