Esports

Sancionen amb 4 partits i 200 euros Nemanja Ubovic

Víctor Gutiérrez, satisfet per la resolució

El Comitè de Competició de la Real Federación Española de Natación ha sancionat avui el waterpolista del CN Sabadell Nemanja Ubovic que va insultar el jugador madrileny del CN Terrassa Víctor Gutiérrez. Competició ha sancionat el jugador serbi amb quatre partits i 200 euros de multa pels insults homòfobs que va dirigir a Gutiérrez durant i després del derbi vallesà de la lliga de Divisió d’Honor masculina de waterpolo que va enfrontar el CN Terrassa i el CN Sabadell a la piscina de l’Àrea Olímpica el passat dissabte 17 d’abril. El boia del CN Terrassa Víctor Gutiérrez va denunciar just després del derbi vallesà l’atac homòfob del que havia estat víctima.Per bé que dissabte no va fer públic el nom del seu agressor a les xarxes socials, sí que ho va fer diumenge, atès que Ubovic no li va demanar perdó, tot i les intermediacions perquè ho fes del president del CN Sabadell i del mateix entrenador del CN Terrassa, Dídac Cobacho.

Gutiérrez ha reaparegut avui a les xarxes socials per felicitar-se per la decisió de la Federació, a qui ha agraït “la seva valentia”, igual que ha fet amb el Consejo Superior de Deportes. La resolució de 26 pàgines analitza els fets i determina que Ubovic haurà de complir 4 partits de sanció a banda de la multa econòmica. A efectes pràctics, el boia serbi no tornarà a alinear-se amb el conjunt sabadellenc. Demà dissabte havia de jugar davant del Mediterrani a Can Llong en el darrer partit de la segona fase i no podrà fer-ho. Tampoc ho farà al “play-off” de semifinals davant del CN Atlètic Barceloneta. Ubovic només reapareixeria, cosa molt poc probable, en el cas que el seu equip accedís a la final. El jugador ha fitxat ja per un equip hongarès.

Tot i que el CN Sabadell va insinuar que Gutiérrez havia insultat també Ubovic, la decisió del Comitè de Competició no deixa lloc a dubtes. “Avui és un dia històric, ja que s’ha imposat la primera sanció per un cas d’homofòbia a l’esport professional. Aquest tema no va de mi ni de l’altre jugador, sinó que és molt important establir un precedent i protegir els nens i les nenes i els adolescents que practiquen qualsevol esport”, assegura Gutiérrez.

Sancionen amb 4 partits i 200 euros Nemanja Ubovic
To Top