Esports

L’Atlètic, a conquerir Europa El tècnic Xero Gasol no renuncia a res

Tot i que tothom sembla donar com a favorit l’Uhlenhorst alemany, l’entrenador de l’Atlètic Terrassa, Xero Gasol, no renuncia a res en aquesta tretzena edició de l’Euro Hockey League. “Anem pas a pas. Primer volem fer un bon partit davant dels alemanys i si ho aconseguim tindrem moltes opcions de passar a la gran final, que seria tot un somni per nosaltres. Sabem que l’Uhlenhorst té un gran equip, però no m’agrada parlar de favoritismes. Pot passar qualsevol cosa. El primer quart, en aquest sentit, serà molt important”. Gasol entén que els equips neerlandesos, alemanys i belgues són sempre els més competitius, però l’objectiu dels terrassencs és tornar d’Amsterdam amb una medalla penjada al coll. Si cau eliminat dissabte, l’Atlètic optarà diumenge a una medalla de bronze que cap equip català no ha guanyat mai. “Només pensem a guanyar dissabte els alemanys, però si haguéssim de lluitar pel bronze ho faríem amb la màxima il·lusió també”. El tècnic hauria preferit que el KO8 no s’hagués convertit en un KO4. “La pandèmia ha obligat a canviar el format, però a mi m’hauria agradat més poder disputar el partit de quarts de final”.

La pandèmia va impedir que la temporada passada es disputés l’Euro Hockey League i enguany ha quedat reduïda a una “final four” en la qual prendran part entre el dissabte i el dilluns quatre representants de les quatre lligues més importants del continent. L’Atlètic Terrassa viatja demà a les 6 del matí cap a Amsterdam, on dissabte a les 18.45 hores disputarà al mític Wagener Stadion d’Amstelveen la segona semifinal d’aquesta tretzena edició de l’Euro Hockey League. El rival serà l’HTC Uhlenhorst de la ciutat alemanya de Mülheim, un vell conegut per als de Can Salas, ja que li va guanyar quatre finals de l’antiga Copa d’Europa entre els anys 1989 i 1992. El conjunt alemany va assolir un rècord absolut en guanyar nou títols de manera consecutiva.

L’Uhlenhorst, però, no ha disputat cap de les dotze finals des que la temporada 2007-2008 es va posar en marxa aquesta competició amb el format d’EHL. Tampoc l’Atlètic. El repte és majúscul per als de Xero Gasol, ja que els alemanys parteixen com a favorits. La primera semifinal enfrontarà dissabte a les 16.15 el Bloemendaal holandès amb el Royal Leopold belga. Els dos guanyadors s’enfrontaran dilluns a les 13.30 hores a la gran final de la competició, mentre que els perdedors lluitaran per la medalla de bronze diumenge a les 16 hores.

La darrera participació del club de Can Salas a l’EHL data de l’any 2018, quan va caure eliminat als quarts de final davant del Royal Herakles belga. En aquesta edició, el Bloemendaal va aixecar el títol en vèncer en una final holandesa al Kampong per 8 a 2. De les dotze edicions de la competició que s’han disputat fins ara, els equips alemanys n’han guanyat sis i els neerlandesos cinc. L’únic equip de cap d’aquests dos països que ha aixecat el títol és, precisament, l’actual campió, el Waterloo Ducks belga, que va vèncer a la final de l’any 2019 per 4 a 0 el Rot-Weiss Köln.

El tècnic Xero Gasol viatjarà fins a Amstelveen amb la plantilla de 20 jugadors al complet, tot i que a les convocatòries haurà de deixar dos jugadors fora cada dia, ja que les convocatòries són de 18 homes.

SEMIFINALS TREPIDANTS

La jornada de semifinals de dissabte arrencarà a les 16.15 hores amb un Bloemendaal-Royal Leopold. Els neerlandesos, que posseeixen tres títols de l’EHL, parteixen com a favorits davant dels belgues. A les 18.45 arribarà el moment d’un Atlètic que se les haurà amb l’Uhlenhorst, un equip amb cinc internacionals alemanys a les seves files.

Els de Mülheim, una ciutat de la conca del Rin, situada entre Essen i Duisburg, són un conjunt que barreja experiència i joventut, amb un gran talent. Destaquen pel seu ordre defensiu i per estar sempre molt ordenats. No cometen errors ni concedeixen massa ocasions als seus rivals. Acostumen a donar un ritme molt alt al seu joc i són molt efectius en la definició. Per a l’Atlètic serà clau no cometre errors ni perdre boles senzilles. També serà fonamental creure’s que poden eliminar els alemanys i mantenir-se fidels a un estil de joc que els manté com a actuals líders de la lliga espanyola. Ara toca somiar.

Bloemendaal-R. Leopold

16.15 hores

ATLÈTIC – Uhlenhorst

18.45 hores

Perdedors semifinals

16.00 hores

Guanyadors semifinals

13.30 hores

2007-2008

UHC Hamburg

2008-2009

HC Bloemendaal

2009-2010

UHC Hamburg

2010-2011

HGC La Haya

2011-2012

UHC Hamburg

2012-2013

HC Bloemendaal

2013-2014

Harvestehuder

2014-2015

MHC Oranje Zwart

2015-2016

SV Kampong

2016-2017

Rot-Weiss Köln

2017-2018

HC Bloemendaal

2018-2019

Waterloo Ducks

2019-2020

No disputada

Esport 3

Oferirà els dos partits de l’Atlètic, la semifinal en semidiferit.

n SEMIFINALS (Dissabte 3 d’abril)

n 3r i 4rt. lloc (Diumenge 4 d’abril)

n FINAL (DiLLUNS 5 d’abril)

To Top