Esports

L’esport local, en peu de guerra

Els clubs i entitats esportives de la ciutat es veuen greument perjudicades per les mesures restrictives implantades per la Generalitat de Catalunya per tal de contenir la pandèmia de la Covid-19. Dissabte al migdia, el Raval de Montserrat va acollir una manifestació de protesta contra aquestes restriccions i en defensa de l’esport amateur i de base, el gran oblidat durant aquesta pandèmia.

Igual que es va fer davant dels Ajuntaments de moltes ciutats de Catalunya, en el marc de la campanya “Ja n’hi ha prou”, diverses desenes d’esportistes, entrenadors, coordinadors, directius i representants de diferents clubs de la ciutat es van aplegar al Raval de Montserrat, davant de l’Ajuntament, per a protestar contra les mesures restrictives dictades per la Generalitat per lluitar contra la pandèmia de la Covid, que suposen greus traves a la pràctica esportiva amateur i de base. Les concentracions responen a la campanya iniciada per la plataforma “Ja n’hi ha prou”.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, era un dels assistents a aquest acte que demana que no es criminalitzi l’activitat esportiva. També hi era el regidor d’Esports Miguel Ángel Moreno i el delegat d’Esports de la Diputació de Barcelona, el terrassenc Alfredo Vega. O el mateix secretari tècnic del Consell Escolar del Vallès Occidental Terrassa, Xavi Dobón. Entre les entitats que hi van tenir representació s’hi van deixar veure, entre d’altres, el CP San Cristóbal, el Club Bàsquet Can Parellada, l’Handbol Ègara, el Club Voleibol Terrassa, el Club Boxeo Terrassa, l’escola Joaquima de Vedruna i també diversos representants de gimnasos de la ciutat de Terrassa.

Manifest
Més de 12.000 persones i entitats han signat ja el manifest contra el tancament de pavellons i espais esportius, “deixant literalment al carrer nens i nenes, joves esportistes, entrenadors, coordinadors i directius de clubs”. Els manifestants defensaven que l’esport és segur i necessari per a la salut i la cohesió social i demanaven respostes a la Generalitat. Els congregats exhibien fulls on es podia llegir: “Ja n’hi ha prou”. Volem treballar. L’esport és salut”. L’esport és salut”.

To Top