Esports

Una ciutat esportiva del Terrassa?

L’Ajuntament de Terrassa i el Terrassa FC han començat a explorar un projecte de futur per a la construcció d’una ciutat esportiva destinada a l’activitat futbolística del club egarenc i que promourien les dues parts com a agents principals. En aquests moments s’estarien assentant unes primeres bases d’una idea encara en estat molt primerenc. En aquesta direcció, s’ha començat a parlar entre ambdues parts de la futura ubicació d’aquest recinte en terrenys municipals disponibles en diferents ubicacions de la ciutat, que serien cedits al Terrassa per abordar la construcció d’un complex que obriria unes noves expectatives de futur.

L’administració municipal contempla com a primera opció uns terrenys a la zona de Can Jofresa que podrien reunir les condicions demanades. Però els responsables del club no observen aquesta possibilitat amb bones perspectives, entenent que està allunyada físicament de la zona del Camp Olímpic, on el Terrassa té centralitzada la seva activitat esportiva. Des del consell d’administració, s’ha presentat com a alternativa uns terrenys a la zona de Can Colomer, al nord de la ciutat, una àrea de futura expansió urbana i força propera a l’Àrea Olímpica. Des del Terrassa FC es pensa que aquesta ubicació seria molt millor per diferents motius.

L’operació està en una fase molt inicial i, de fet, encara no s’ha produït ni una visita a les possibles ubicacions d’aquesta futura ciutat esportiva. Estava previst fer una primera valoració sobre el terreny en aquest inici de desembre, però finalment ha estat ajornada fins després de l’aturada nadalenca.

Un projecte de futur
Malgrat que el projecte pugui semblar, a hores d’ara, fora de l’abast de l’economia del Terrassa FC, el cert és que està sobre la taula dels objectius de l’entitat en els seus plans de creixement. Fa uns mesos, l’empresari grec Constantinos Tsakiris, nou membre del consell d’administració del club egarenc, va manifestar a Diari de Terrassa que el club havia d’estar preparat per afrontar un projecte de ciutat esportiva que va descriure com el més important de la seva història i que entenia com a fonamental per construir un projecte amb una base sòlida. Encara que no hi ha una proposta tècnica ni redactada ni definida, el consell d’administració entén que la ciutat esportiva hauria de dotar al club de camps destinats al futbol formatiu de l’entitat i comptaria amb serveis esportius i de lleure destinats als socis, motiu pel qual es pensa que caldria trobar una ubicació geogràfica propera a l’Àrea Olímpica, com seria el cas dels citats terrenys del sector de Can Colomer.

Cal no oblidar que en aquests moments quasi tota l’activitat futbolística del Terrassa FC es desenvolupa al Camp Olímpic. La major part dels seus equips juguen i entrenen en aquesta instal·lació, que en els mesos vinents serà objecte d’una reforma amb motiu del Mundial femení de hockey de 2022 i sobre la qual s’aplicaran retalls sobre la idea original motivats pel nou escenari econòmic derivat de la pandèmia. L’augment d’equips ha comportat que alguns d’ells hagin emigrat a altres camps de la ciutat davant el ple que s’ha produït a la instal·lació olímpica, quasi col·lapsada i ara encara amb més problemes d’horaris per les mesures de control derivades pel control de la pandèmia. El club, per tant, necessita expandir-se físicament per donar sortida al creixent nombre d’equips amb què compta i, a l’hora, construir una oferta de serveis que aniria més enllà del simple programa de partits i que hauria de permetre el seu creixement social.

Aquest procés, encara en una fase molt inicial, no significa que el Terrassa renunciï a fer-se amb la gestió i explotació del complex de Les Palmeres. El club continua opinant que aquesta instal·lació, que compta amb dos camps de futbol i un centre esportiu, hauria de passar a ser de la seva responsabilitat donat que es va construir en el seu moment amb el propòsit de garantir la supervivència de l’entitat.

To Top