El problema de l’aparcament a la zona de l’Àrea Olímpica ha estat un tema recurrent des de fa anys. La gran quantitat d’activitat esportiva que es genera tots els dies de l’any en aquesta zona ha portat diverses vegades a l’Ajuntament i als diferents clubs, tant el CN Terrassa com el Terrassa FC, a estudiar i posar sobre la taula diversos projectes per a la construcció d’un pàrquing soterrat a la zona. Fina ara, tots aquests projectes havien quedat en no res.
Sembla, però, que la possibilitat de construir un pàrquing soterrani ha agafat ara força i ha esdevingut gairebé una realitat. Aquest va ser precisament un dels principals temes que es van tractar dijous a la reunió mantinguda entre el president del CN Terrassa Jordi Martín i l’alcalde de Terrassa Jordi Ballart a l’Ajuntament. Hi van ser presents també el regidor d’Esports Miguel Ángel Moreno i diversos membres de la junta directiva del CN Terrassa. A la trobada es van analitzar també diferents aspectes econòmics, esportius, socials i d’infraestructures que afecten l’entitat terrassenca, que és qui gestiona la part més important de l’espai esportiu de l’Àrea Olímpica.
Acord imminent
Tot sembla indicar que és molt a prop l’acord per a construir un aparcament soterrat d’unes 300 places. S’ubicaria sota el camp de futbol del club, davant de la tribuna de l’Estadi Olímpic. L’obra pal·liaria l’endèmica manca d’aparcament de la zona olímpica. La inversió seria pública i privada i l’aparcament estaria obert a tothom, tot i que els socis del CN Terrassa tindrien avantatges. És a dir, hi podrien aparcar a uns preus més econòmics. Des de l’Ajuntament i també des del club es veu la proposta amb molt bons ulls. Ambdues parts entenen que serviria per resoldre d’una vegada el problema de la falta de places de pàrquing a la zona.
En aquests moments, a banda de les places fixes en superfície, les úniques zones per a estacionar vehicles són el pàrquing contigu a l’Estadi Olímpic i el que es troba situat entre els dos nous pavellons del CN Terrassa, que és d’ús exclusiu per als socis del club i ha vist reduïdes a la meitat les places de què disposava fins ara.
Pàrquing a banda, el president del CN Terrassa, Jordi Martín, va traslladar al batlle quina és la realitat social i econòmica del club. Com moltes altres entitats de la ciutat, la pandèmia de la Covid-19 ha tingut una gran afectació sobre les finances de l’entitat terrassenca, que s’ha vist obligada a demanar préstecs i a fer retallades en diverses partides pressupostades, com la del manteniment de les instal·lacions, però també en els sous del de la seva plantilla de treballadors. També s’ha vist afectada la dotació econòmica que es venia destinant als equips de natació i waterpolo, que competeixen en les competicions espanyoles de primer nivell.
Un pressupost de 7 milions
L’afectació de la pandèmia sobre l’economia del club s’ha notat fonamentalment en les baixes de socis. El Natació ha deixat d’ingressar un milió d’euros. Segons va explicar Martín a aquest rotatiu, el pressupost per al proper exercici serà de set milions d’euros. “Estem obligats a adaptar-nos a les circumstàncies actuals per tal de garantir de nou l’equilibri pressupostari. Estem segurs que ens en sortirem”, assenyala el president de l’entitat.