Esports

Estrena de l’Handbol Terrassa

Aquesta tarda, el primer equip de l’Handbol Terrassa iniciarà un nou camí, el de la temporada més important de la seva història recent. Després de diversos exercicis quedant-se a les portes de l’ascens de categoria, el conjunt que entrenarà el tècnic de Cardedeu Magí Serra debutarà a la Primera Divisió Nacional, la categoria de bronze de l’handbol espanyol. Els egarencs debutaran avui a dos quarts de vuit del vespre a la pista del gran favorit per aconseguir l’ascens, l’Handbol Sant Quirze. El rival d’avui, entrenat per Josep Maria Guiteras, va acabar en segona posició la temporada passada en aquesta mateixa categoria i parteix com el gran rival a batre d’aquest grup “D”.

La continuïtat ha estat la norma en una plantilla que no va poder acabar la temporada passada per culpa de la pandèmia de la Covid-19. Hi ha hagut només un parell de baixes i quatre incorporacions. Es tracta del pivot Iván Encinas, que ha arribat procedent precisament del rival d’avui, el Sant Quirze, el primera línia Nil Subirana, procedent del Sant Vicenç, i els extrems Carles Serrano i Javi Guil. El primer arriba del Cerdanyola, mentre que el segon torna a casa després d’un any sabàtic. El club és a punt de tancar la incorporació del porter serbi Aleksandar Pejcinovic.

Un tècnic d’Asobal
La gran novetat de l’Handbol Terrassa cal buscar-la, però, a la banqueta. El fins ara entrenador Xavi Font ha marxat del club. El seu substitut a la banqueta és un tècnic de prestigi: Magí Serra. Es tracta d’un entrenador de 39 anys que va néixer i viu a Cardedeu i que entrena des dels 14 anys. Després d’acabar la seva etapa com a jugador al Granollers, va fer d’ajudant de Manuel Montoya al conjunt del Vallès Oriental. Va passar pel Pozo Blanco, de Plata. I a la Lliga ASOBAL va entrenar el Villa de Aranda i el Cangas del Morrazo. Disposa també d’una àmplia experiència a l’estranger. Va entrenar a la lliga hongaresa en dues etapes diferents, al Gyor primer i al Balmaz després. I va viure també l’experiència de l’handbol de Kuwait, on va dirigir el Kazma.

L’objectiu de l’Handbol Terrassa és consolidar-se a la categoria. Els dos primers juguen la fase d’ascens i els dos últims baixen, tot i que hi podria haver algun descens compensat més. “Tenim equip suficient per fer-ho bé i acabar en una zona tranquil·la de la classificació. Estic molt content de l’equip que tinc i estic segur que podem fer grans coses”, assenyala Serra, que dirigirà un Terrassa que ha quedat enquadrat al quart dels sis grups de Primera Nacional amb altres quinze equips. Els aspirants a lluitar per les primeres posicions semblen enguany el mateix Sant Quirze, el Granollers “B”, l’Esplugues, el Sant Cugat i el La Roca. Segons el tècnic, per la zona baixa, els seus homes se les veuran amb dos conjunts sabadellencs, el Sabadell i l’OAR Gràcia, així com amb el Banyoles.

El primer pas és donar la sorpresa avui a Granollers. El debut a Can Jofresa arribarà el dissabte dia 10 davant del Sant Esteve Sesrovires.

To Top