Esports

El Natació estrena pavellons 

Ahir va ser un dia històric tant per al CN Terrassa com per a l’esport terrassenc. L’entitat va inaugurar oficialment els seus dos nous pavellons, situats davant de l’avinguda de l’Abat Marcet, a la zona on hi havia les pistes poliesportives i la zona d’aparcament. L’aspecte tant interior com exterior de les noves instal·lacions és immillorable. La construcció dels nous pavellons i el nou mòdul de vestidors ha suposat una inversió global de 2,5 milions d’euros i és l’obra més ambiciosa del pla de millores engegat l’any 2018 tant en termes econòmics com pel que fa a l’increment dels espais esportius del club i de la ciutat. L’obra ha estat possible gràcies a la col·laboració entre el club, que ha aportat el 70% de l’inversió, l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona.

Els dos pavellons estan separats per una zona d’aparcament en superfície que el club té previst reobrir ben aviat. L’actuació, desenvolupada per l’empresa terrassenca Baldó i Associats, ha consistit en el tancament perimetral i la pavimentació de les estructures de les pistes poliesportives que es van construir en aquest mateix lloc l’any 1992. S’han habilitat dos pavellons independents. Cadascun d’ells té una entrada independent, que pot funcionar, si cal, a banda de la resta d’instal·lacions.

Un espai de rècord
Un dels dos recintes, amb unes mesures de 60×33 metres, es converteix en l’espai esportiu cobert més gran de la ciutat, superant el pavelló municipal de Can Jofresa. Funcionarà com a seu fixa de les activitats de la secció de bàsquet del club, que fins ara es trobava al barri del Pla del Bon Aire. Compta amb tres pistes transversals de mides reglamentàries (28×15 metres) i amb deu cistelles, adaptables per a partits de totes les categories. En dues d’elles hi ha graderies mòbils.

El segon recinte cobert, també amb accés propi i comunicat interiorment amb el primer, té unes mesures de 44×33 metres i estarà destinat a la secció de patinatge, malgrat que pot acollir tota mena d’esports, com l’handbol, el futbol sala o el voleibol, entre d’altres. De fet, els dos primers equips de bàsquet del club, que militaran aquesta temporada a Copa Catalunya, hi jugaran els seus partits. Disposa de graderies per a 200 espectadors, ampliables fins a 500. El mòdul de vestidors, obra de l’empresa Micra, connecta els dos pavellons.

Triple tall de cinta
L’acte oficial d’inauguració ha constat d’una visita a les noves instal·lacions, en el transcurs de la qual s’han tallat fins a tres cintes: una a cada pavelló i una altra a la zona de vestidors. El president del club, Jordi Martín, ha estat acompanyat per l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart; el president de l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut de la Diputació de Barcelona, el terrassenc Alfredo Vega. Hi han assistit també representants de diversos grups municipals, així com de les federacions catalanes de bàsquet i de patinatge.

L’acte s’ha tancat amb els parlaments de Martín, Vega i Ballart. “Som el club de referència de la ciutat i un dels més rellevants a nivel català i espanyol. Cada vegada ens tenen més en compte també a Europa. Amb aquests pavellons donem per acabada la primera fase del pla de millores que ens vam proposar”, va assenyalar el president del CN Terrassa, Jordi Martín.

Alfredo Vega va comentar: “És una gran notícia poder veure acabats aquests pavellons”. Per la seva banda, l’alcalde Jordi Ballart va dir: “El Natació porta gairebé nou dècades apostant per l’esport de lleure i de competició i aquestes noves instal·lacions li permetran fer un salt qualitatiu molt important”.

To Top