Esports

Un èxit per a la història

El passat mes d’abril es van complir 25 anys del descens de l’Handbol Terrassa de Primera Nacional després de deu anys a la categoria. El conjunt egarenc torna a Primera Nacional després d’un llarg recorregut per categories territorials i d’un ascens atípic en una temporada inacabada per la pandèmia del coronavirus. Els egarencs, segons a la Lliga Catalana quan es va interrompre el campionat, van quedar a l’espera d’alguna renúncia per ocupar la vacant, circumstància que es va produir per part de l’Handbol Sant Vicenç. Aquest club va oferir al Terrassa la possibilitat d’un intercanvi de places que va fer possible l’ascens de categoria després d’una molt bona temporada. En el moment de la suspensió de la Lliga, l’Handbol Terrassa era segon, però amb els mateixos punts que el Creu Alta de Sabadell contra qui encara havia de jugar.

“Aquest ascens és un premi i un repte en tots els sentits”, diu el president de l’entitat, Ricard Guardeño. “Al mes de setembre no era un objectiu prioritari, però veient la trajectòria de l’equip era una possibilitat que ens plantejàvem. Per al club és un gran canvi a nivell social, esportiu i econòmic.”

El president de l’Handbol Terrassa considera que el club està en condicions d’afrontar el nou escenari, tant des d’una lectura en clau econòmica com esportiva. “Estem tancant diferents acords de patrocini que suposaran un gran ajut. A més, en els quatre anys que porta l’actual directiva s’ha fet una bona gestió econòmica que ens permet tenir unes garanties.”

Pel que fa a l’apartat esportiu, el primer pas ha estat el fitxatge de Magí Serra com a entrenador. Una incorporació de gran qualitat, donat que Serra (39 anys) té una consolidada experiència a la Liga Asobal on s’ha convertit en un dels tècnics joves amb més projecció. Va ser segon entrenador al BM Granollers i posteriorment ha estat al capdavant d’equips com el Villa de Aranda i el CB Cangas. També té experiència internacional, com a entrenador dels equips hongaresos del Szese Gyor i del Balmazujvaros i a Kuwait, amb el Kazma Club

Magí Serra substitueix a la banqueta Xavi Font, que fins ara exercia com a entrenador i director esportiu. Font, malgrat l’ascens, va comunicar al club la seva renúncia per motius personals.

Els responsables de l’equip egarenc treballen en la confecció de la plantilla amb la qual faran front al repte de fer un bon paper a la Primera Nacional. De moment, un bloc important de jugadors de la temporada anterior ja han acordat la seva renovació. En aquesta direcció, el club ha anunciat la continuïtat de Joel Navarro, Cristian Serrano, Benji Raya, Carlos López, Jairo Gómez, Marc López, Tomás Ferrer, Fran Martínez, Xavi Garcia i Àlex Negra. L’única baixa confirmada és la de Iago Flores.

“Ens hem de reforçar amb un mínim de quatre jugadors importants”, comenta Ricard Guardeño. “Però penso que som competitius per obtenir la permanència. La base del nostre equip ha de continuar sent de la casa.” El president del club egarenc somnia a recuperar l’ambient d’handbol de temps passats. “Aquells partits a Primera Nacional al Globus eren un espectacle. Volem que la gent s’acosti a Can Jofresa i ser un club de referència a la ciutat”.

To Top