Esports

Els Jocs Escolars, finalitzats

El Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa ha donat per finalitzades les diferents competicions dels Jocs Escolars a causa de la pandèmia, en un moment en què el grau de celebració de les mateixes es troba entre el 60 i el 80%. Això suposa que un total de 17.331 nens, adolescents i joves es queden sense poder acabar les competicions en les 21 disciplines esportives que abasten els Jocs Escolars. Quant al personal tècnic, estava format per 99 persones.

Així i tot, la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), de comú acord amb el Consell Català de l’Esport, deixa la porta oberta a què cada Consell Esportiu, en cas de desconfinament, pugui dur a terme activitats esportives, seguint les mesures sanitàries establertes per les autoritats.

Dels 17.331 participants aquesta temporada als Jocs Escolars, la xifra més gran (8.766) ho feien en la disciplina de cros, seguida per les de futbol 7 (1.953), bàsquet (1.396), futbol sala (921) i natació (751).

A més distància els hi seguien les disciplines de gimnàstica artística (583), dansa esportiva (559), voleibol (489) i handbol (429). Encara amb xifres de tres dígits, continuaven les disciplines de curses d’orientació (302), atletisme (280), patinatge (142), tennis taula (136), multiesport (134), korfbal (129) i hoquei herba (128).

La resta de disciplines fins a completar les 21 eren escacs (83), gimnàstica rítmica (46), gimnàstica rítmica conjunts (46), bàdminton (31) i ciclisme (27).

Explica el Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa que “sabem que la situació de pandèmia ha estat un cop molt fort per a l’esport escolar i de lleure, però ja treballem perquè en tan bon punt la situació ho permeti puguem tornar a la màxima normalitat possible”.

Els Jocs Esportius Escolars de Catalunya és un dels programes amb el qual la Generalitat promou la pràctica esportiva a tota la població en edat escolar, fent-la compatible amb la transmissió de valors educatius.

El programa s’emmarca en el Pla Estratègic d’Esport Escolar de Catalunya, que té com a objectiu potenciar l’esport escolar com un model d’educació integral que afavoreixi un estil de vida saludable i els valors humans i socials en un marc de convivència i cohesió, i que ofereix una iniciació a la pràctica fisicoesportiva a tots els infants i adolescents d’entre 3 i 18 anys.

Els Jocs Esportius Escolars de Catalunya (JEEC) van comptar durant el curs 2018-19 amb 166.774 infants, adolescents i joves de 6 a 18 anys a les fases locals i comarcals -amb un 57,3% de nois i un 42,7% noies-; 10.675 alumnes a les finals territorials, i 4.866 a les finals nacionals. Quant al personal tècnic, estava format per 7.891 persones.

El model dels JEEC, que per encàrrec de la Generalitat desenvolupa la UCEC i els consells esportius, amb la col·laboració dels centres educatius i les corporacions locals, s’estructura per grups d’edat en funció dels cicles d’ensenyament de primària i secundària, i té com a motor els centres educatius. Tots aquests objectius van encaminats a aconseguir una continuïtat en la pràctica esportiva dels infants i joves participants.

To Top