Esports

Alternatives als ajornaments

La comissió esportiva de la Federació Espanyola de Hockey es va reunir per preparar diferents escenaris per tal d’ajustar les Lligues Nacionals de Divisió d’Honor en funció de la situació excepcional derivada de la pandèmia de coronavirus. La gran preocupació de la Federació són els partits de la Divisió d’Honor masculina i femenina, ja que ambdues competicions es veurien afectades pels compromisos de les respectives seleccions espanyoles, que disputaran a partir del 25 de juliol els Jocs Olímpics de Tòquio. La resta de competicions nacionals, com la Divisió d’Honor “B” o la Primera Divisió femenina podrien acabar més tard, ja que en aquests casos no hi hauria afectació per a les seleccions. Tampoc preocupa el fet que s’hagin d’allargar les competicions en les categories inferiors, ja que aquestes són plenament recuperables.

Pel que fa a les Lligues de Divisió d’Honor, la Federació va acordar que s’informarà amb el temps suficient de com queda la situació quan la crisi de salut es doni per finalitzada. De moment s’han suspès les competicions per a aquest cap de setmana i el següent. Aquesta mesura té més afectació a la Lliga femenina, ja que no es disputaran ni la catorzena ni la quinzena jornada.

Sense Lliga ni Pro League
Pel que fa a la competició masculina, aquest cap de setmana no hi havia competició, ja que la selecció espanyola tenia programats els dos partits de la Pro League davant d’Austràlia a València, que van quedar ja fa dies suspesos, igual que la concentració. El proper cap de setmana (22 de març) no es jugarà la catorzena jornada. La quinzena i la setzena, que difícilment es duran a terme, estaven previstes en format de doble jornada per al dissabte 28 (amb un Atlètic – Egara a Can Salas) i per al diumenge 29. La fase regular havia d’acabar el 19 d’abril. Els tres caps de setmana següents estaven destinats als quarts de final pel títol (els juguen el tercer, el quart, el cinquè i el sisè), les semifinals i la final, que seran a doble partit al camp de l’RC Polo.

Donada la situació actual, entén la Federació que els partits suspesos (o alguns d’ells) es podrien recuperar per Setmana Santa, concretament entre els dies 10 i 12 d’abril. En aquestes dates havia de disputar-se la Final 8 de l’Euro Hockey League, en la que havia de prendre part el Club Egara, però la competició ha estat suspesa. En tot cas, programar jornades dobles i d’altres intersetmanals s’albira com la solució hores d’ara més factible per tal de poder acabar les competicions masculina i femenina amb el temps necessari per a què les seleccions preparin la cita olímpica.

Reestructuracions
En funció de la durada que tingui aquesta aturada, la comissió esportiva de la Federació no descarta haver de dur a terme una reestructuració del sistema de competició dels “play off”. Això podria suposar tornar a l’antic model, en el qual només lluitaven pel títol els quatre primers de la fase regular, o bé concentrar tota la “final four” en un sol cap de setmana, sempre a les instal·lacions del Real Club de Polo de Barcelona.

En el comunicat que ha fet públic, la Federació Espanyola de Hockey fa una crida a la calma i la tranquilitat de tot el hockey espanyol, des de jugadors fins a tècnics i directius i passant pels aficionats. “En una situació tan tremendament extraordinària com la que estem vivint aquests dies, apel·lem a la responsabilitat, generositat i solidaritat de tota la família del hockey espanyol per tal d’aconseguir superar aquesta situació de la forma més satisfactòria que els esdeveniments ens permetin”. Ara per ara, abans de prendre cap mesura caldrà saber quan es poden reanudar els partits.

Els apunts

Tancament dels tres clubs de hockey. Tant el Club Egara com l’Atlètic i el CD Terrassa van prendre ahir la decisió de tancar les seves instal·lacions. Les entitats ja havien començat a suspendre activitats durant la setmana, però des d’avui i fins a nova ordre restaran tancades. No hi haurà cap mena d’entrenaments, partits ni cap altra mena d’activitats i serveis.

El Festival Europeu de Mami’s es trasllada a l’octubre. La vuitena edició del Festival Europeu de Mami’s de Hockey que havia d’organitzar el Club Egara entre els dies 15 i 17 del mes de maig ha estat traslladada al mes d’octubre, tot i que encara no se’n coneixen les dates.

La Lliga belga de hockey també s’ha suspès. Igual que l’espanyola, la Federació belga de hockey ha decidit suspendre la Lliga. Els terrassencs que hi juguen ja han tornat. És el cas de Víctor Guerra i Andreu Enrich, que militen al Leuven amb el tècnic Xavi Trenchs i l’internacional Ricardo Santana. El també egarenc Oriol Garreta juga a segona amb els Blackbirds i va arribar ahir al vespre a Terrassa.

El Preolímpic de futbol de la Concacaf tampoc es fa. En aquest torneig que s’havia de disputar a Mèxic hi participava l’egarenc Álex Jiménez amb la selecció dominicana.

To Top