El president del Jabac, Carles Mota, va acusar ahir de maltractament al seu club per part dels anteriors governs municipals socialistes en el conflicte que l’Ajuntament manté amb la Fundació Terrassa FC, de la que forma part el Jabac, des de fa anys per la imposició d’un cànon econòmic per la utilització dels terrenys de Les Palmeres on s’aixeca el centre esportiu Terrassasports i dos camps de futbol on juguen els equips del Jabac. "Hem estat maltractats pels antics governs socialistes. Estem pagant molts diners cada mes, s’han inventat que tenim un deute i que incomplim, quan res d’això és cert", va dir. Les manifestacions les va efectuar en la presentació del torneig aleví de futbol-11 Manolo Guerrero que dissabte organitza l’entitat egarenca en la seva novena edició.
Mota va fer una reflexió de les conseqüències que aquest conflicte ha tingut en el dia a dia del Jabac. "Tot això ens ha passat molta factura, fins i tot a escala esportiva. Cada dia ens costa més mantenir les categories, cada dia ens costa més fer les plantilles, perquè no estem en les mateixes condicions que la resta. Per posar un exemple, som l’únic club de la ciutat que es paga el llum, en aquest cas en el camp de Les Palmeres, 1.200 euros. A més, hem de donar 5.000 euros cada mes a l’ajuntament, amb IVA, per l’embargament que tenim. Estem parlant, en total, d’uns 7.000 euros mensuals que jo no puc donar-li a la comissió esportiva perquè treballi. Per això haig de donar les gràcies a la meva gent, que dedica hores i hores al club a un cost mínim. Els pals a les rodes que ens han posat han estat molt grans. No li desitjo a ningú que li facin el que ens han fet a nosaltres."
Trobar solucions
Malgrat que el conflicte continua obert després de la darrera sentència judicial que dóna la raó a l’Ajuntament en el cànon fixat i que ha derivat en la decisió municipal de recuperar la concessió de Les Palmeres, Mota manifesta la seva esperança de trobar un punt d’acord amb l’administració municipal. "Tinc l’esperança que ara s’arregli. El nou govern municipal té molt bona actitud, el que no sé és si tindrà l’aptitud. Espero que ens puguin tornar la dignitat, perquè considero que ens l’han pres. I això és el pitjor que pot passar a la vida."
En aquest sentit, el president del Jabac va reiterar la seva voluntat de mantenir el club dins l’estructura de la Fundació. L’Ajuntament va demanar-li que es desvinculés per salvaguardar el futur del futbol formatiu. "L’any 2008 la Fundació va comprar actius i passius del Jabac Can Jofresa. El Jabac no té nom, no té NIF, és el de la Fundació. Darrere nostre, per exemple, hi ha molt treball, amb drets de formació que es perdrien si canviem el nom. L’equip de govern ha de buscar una altra alternativa. Nosaltres els hem posat sobre la taula fórmules per poder-ho fer. I estem parlant."
El president del Jabac, malgrat tot, va dir que seguirà treballant. "Així i tot, anem fent. No hem pregunteu de quina butxaca surten els diners, perquè no ho diré. Persistirem, no defallirem. I tirarem endavant. Jo vaig entrar en aquest club quan hi havia 120 nens i només un aleví a Preferent. Ara tenim totes les categories màximes. Vam regalar el club al Terrassa i ens van fer fora. I ens van fer fora perquè el senyor regidor d’esports de l’època va decidir fer-li un favor a un amic seu. I es van començar a inventar els nostres incompliments. El meu grau d’esgotament és molt alt. Però no deixaré a la meva gent, ni el president de la Fundació, el senyor Guillermo Cabello. Ell va decidir perdre propietats pròpies per salvar els treballadors del Terrassasports i el futbol del Jabac.".